BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT-giganter ble med i åpen Ajax-gruppe

To av de ledende aktørene innen webteknologi har omsider meldt seg inn i OpenAjax Alliance.

Stadig flere aktører støtter bruken av Ajax, en tilnærming for å lage webbaserte applikasjoner basert på åpne webstandarder.

OpenAjax Alliance er en bransjeorganisasjon som har som mål å videreutvikle og øke bruken av Ajax. Den har også fokus på at bedre integrasjonen og samhandlingen mellom ulike Ajax-løsninger, blant annet funksjonsbiblioteker.

OpenAjax Alliance annonserte denne uken at organisasjonen nå har 72 medlemmer. Mest interessant er det at Microsoft og Google nå står på medlemslisten, men også norske 24SevenOffice er blant de nye medlemmene.

Dette betyr at Apple nå er den eneste av de store nettleserleverandørene som ikke er medlem. Mozilla var blant virksomhetene som grunnla alliansen i februar i fjor, mens Opera ble medlem i fjor vår.

- Microsoft blir med i OpenAjax Alliance for å samarbeide med andre industriledere for å bidra til å utvikle Ajax-basert utvikling for å sikre en høy grad av interoperabilitet, sier Keith Smith, gruppeproduktsjef for «Core Web Platform & Tools to UX Web/Client Platform & Tools team» i Microsoft, i en pressemelding.

- Ved å bli med i OpenAjax, vil vi opprettholde vår forpliktelse til å gi webutviklere teknologi som fungerer på tvers av nettlesere og plattformer.

Da digi.no møtte Smith i november i fjor, var han på ingen måte sikker på om Microsoft ville bli medlem av alliansen. Han mente da at Microsoft hadde andre behov enn de øvrige medlemmene, fordi Microsoft i motsetning til de andre virksomhetene fokuserer på alle deler av Ajax-tilnærmingen - inkludert nettleser, utviklingsverktøy og webserver, og ikke bare utvalgte deler av den.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.