IT-hjelp fra Bangladesh skal redde Norge

IKT-Norgesjef Per Morten Hoff tror IT-selskaper fra Bangladesh kan dekke mangelen på IT-hoder.

IT-hjelp fra Bangladesh skal redde Norge

IKT-Norgesjef Per Morten Hoff tror IT-selskaper fra Bangladesh kan dekke mangelen på IT-hoder.

Det finnes for lite kvalifisert arbeidskraft innenfor IKT i Norge. Det begrenser norsk IKT-nærings utviklingsmuligheter, og bransjen er tvunget til å hente inn kvalifisert arbeidskraft utenfra.

digi.no har skrevet flere ganger om norske IT-selskaper som setter ut tjenester til lavkostland som India, Kina og Sri Lanka.

Nå kan Bangladesh bli det nye lavkostlandet som kan levere høy kompetanse til en konkurransedyktig pris. Per Morten Hoff i IKT-Norge mener den norske IKT-næringen vil ha mye å hente i form av høyt kvalifisert arbeidskraft i Bangladesh.

Han slår fast at Bangladesh kan levere tjenester til norske selskaper for en brøkdel av prisen de samme tjenestene koster her hjemme.

Nå kommer et ti-talls IT selskaper fra Bangladesh for å fremby sine tjenester. Selskapene vil presentere seg og sin kompetanse i håp om å kunne inngå samarbeid med norske bedrifter i Telenors lokaler på Fornebu 29. oktober.

IKT-Norge samarbeider derfor med sin søsterorganisasjon BASIS i Bangladesh og konsulentselskapet NB-partner om å etablere kontakt mellom IKT-industriene i Bangladesh og Norge.

Norsk IKT-industri bør kjenne sin besøkelsestid nå, mener Per Morten Hoff.

— Vi ser en stigende grad av global kompetanse om gode hoder. Norge er allerede sent ute og skal vi sikre oss kompetanse gjelder det å handle nå. I Bangladesh er de opptatt av formalkompetanse på samme måte som de er det i India, og de er svært opptatt av å jobbe også med mindre prosjekter og test-samarbeid, sier Hoff.

Seminaret vil gi representanter for norsk næring muligheter til å drøfte både muligheter og utfordringer for å satse og lykkes i Bangladesh.

Jan Hegsvold i NB-Partner opplyser at alle selskapene som kommer til Norge har erfaring fra internasjonalt samarbeid, de har sertifiseringen i orden og de har høyt kvalifiserte medarbeidere. Et samarbeid med Bangladesh enten i form av partnerskap eller outsourcing av tjenester kan gi norsk databransje mulighet til å vokse og til å øke sin inntjening. Selskapene som skal presentere seg har blant annet spesialisert seg på infrastruktur, tjenesteleveranser, multimedia og animasjon.

Danske Bording Data som har gode erfaringer med sin satsing i Bangladesh vil ventelig også være til stede og informere om hva slags strategier de har lykkes med.

Til toppen