BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT- indeks ned på USA-tall

Kursutviklingen på IT-indeksen ved Oslo Børs viste idag sterk volatilitet i forhold til utviklingen på makronivå i USA. - Det er svært mye nervøsitet rundt IT-selskapene, sa en analytiker til digi etter at børsen stengte klokken 17.00 idag.

Eirik Flaa
13. aug. 1997 - 19:05

Nyheten om at Dow Jones hadde falt med 100 punkter lå allerede på bordet da Oslo Børs åpnet, og sendte totalindeksen på Oslo Børs umiddelbart nedover. IT-indeksen reagerte parallelt med det øvrig markedet, og var ned rundt 20 punkter til 1.160 klokken 14:30 i dag før makrotall fra USA snudde utviklingen på hodet. Den såkalte produsentprisindeksen (PPI) var ned 0,1 prosent for juli, mot ventet opp 0,1 prosent. Detaljomsetningen endte opp 0,6 prosent mot ventet 0,7 prosent. Disse nyhetene dempet begge inflasjonsforventningene noe som nok en gang slo kraftig ut på den norske IT-indeksen, denne gang andre veien.

Børsen bråsnudde nok engang rundt klokken 16 etter at de amerikanske børsene åpnet svakt. Også her fulgte IT-indeksen med.

Utover de det som skjedde i USA, var det her hjemme knyttet mye spenning til Alphatron som leverte halvårstallene i dag. Alphatron-kursen hadde skutt i været på forventninger om meget gode resultater, så det hjalp lite at selskapet serverte et rekordoverskudd på 3,7 millioner før skatt. Alphatron-aksjen endte dagen som børsen jumbo, ned 11,2 prosent til 1,58 kroner, og det ble omsatt 2.689.000 millioner aksjer i løpet av dagen

Blant vinnerne i dag finner vi Netcom som seilte opp 5,1 prosent på forventninger om gode halvårsresultater. Netcom-resultatene vil bli offentliggjort mandag.

IT-indeksen endte børsdagen på 1164,69 punkter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.