RESULTATERFINANS

IT-indeksen dro ned markedet

Etter de siste dagers oppgang var det en tung dag for IT-selskapene på Oslo Børs. ASP-selskapet Customax nok en gang øverst på taperlisten.

Oddmund Grøtte
14. des. 2000 - 17:39
Oslo BørsCustomaxGartner Group

Les mer om Rapporten fra Gartner Group:

En annen aksje som falt kraftig på stor omsetning i dag var In Focus. Ifølge markedsaktører som digitoday.no har vært i kontakt med, skyldes nedgangen det svake PC-markedet.Telecomputing gikk motsatt vei og steg dermed kraftig for femte dag på rad. Aksjen sluttet på 40 kroner, etter at den forrige uke var omsatt helt nede på 26 kroner. Årsaken til oppgangen var trolig et informasjonsmøte som ble holdt i Oslo. Møtet var en presentasjon av den nye konsernsjefen, Jason Donahue, og selskapets strategi fremover. På presentasjonen kom det frem at "burn-raten" ligger på en million dollar per måned, noe som er ned 29 prosent fra andre kvartal. Kontantbeholdningen med dagens burn-rate vil vare i ett år.


På vinnerlisten i dag finner vi til en avveksling iGroup. Selskapet har blitt nesten "slaktet" av markedet etter at det kom på børs, men i dag steg aksjen fattige 1,5 prosent til 1,28 kroner.

Av de 240 selskaper notert på Oslo Børs, var det bare 33 som viste oppgang.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.