IT-indeksen dro ned markedet

Etter de siste dagers oppgang var det en tung dag for IT-selskapene på Oslo Børs. ASP-selskapet Customax nok en gang øverst på taperlisten.

Etter de siste dagers oppgang var det en tung dag for IT-selskapene på Oslo Børs. ASP-selskapet Customax nok en gang øverst på taperlisten.

Etter flere resultatvarsler på Wall Street i går kveld, var det duket for en negativ åpning på Oslo Børs i dag tidlig. Totalindeksen sank jevnt og trutt utover dagen og endte ned 1,75 prosent. Den svakeste indeksen var IT-indeksen som sank 2,18 prosent.Customax falt i dag til under 10 kroner, en nedgang på 13 prosent. Aksjen har dermed falt mer enn 83 prosent siden selskapet ble omsatt til 60 kroner første gang selskapet ble notert på børs i juni. Sentimentet for ASP-selskaper er pill råttent for tiden, så får tiden vise om konsulentene i Gartner Group får rett.

Les mer om Rapporten fra Gartner Group:

En annen aksje som falt kraftig på stor omsetning i dag var In Focus. Ifølge markedsaktører som digitoday.no har vært i kontakt med, skyldes nedgangen det svake PC-markedet.Telecomputing gikk motsatt vei og steg dermed kraftig for femte dag på rad. Aksjen sluttet på 40 kroner, etter at den forrige uke var omsatt helt nede på 26 kroner. Årsaken til oppgangen var trolig et informasjonsmøte som ble holdt i Oslo. Møtet var en presentasjon av den nye konsernsjefen, Jason Donahue, og selskapets strategi fremover. På presentasjonen kom det frem at "burn-raten" ligger på en million dollar per måned, noe som er ned 29 prosent fra andre kvartal. Kontantbeholdningen med dagens burn-rate vil vare i ett år.


På vinnerlisten i dag finner vi til en avveksling iGroup. Selskapet har blitt nesten "slaktet" av markedet etter at det kom på børs, men i dag steg aksjen fattige 1,5 prosent til 1,28 kroner.

Av de 240 selskaper notert på Oslo Børs, var det bare 33 som viste oppgang.

Til toppen