RESULTATERFINANS

IT-indeksen falt jevnt, langt og tungt

Det ble en tung dag for IT-selskapene på Oslo Børs onsdag. Fortsettelsen etter åpning i USA lover heller ikke bra. Og fremdeles er det to dager igjen av uken...

Ole-Andreas Krohn
18. okt. 2000 - 17:13

IT-indeksen gled nedover hele dagen i dag. Til slutt endte den på 2038 poeng - et fall på 7,16 prosent.

Vinnere i dag, i den grad man kan snakke om sådanne, ble EDB Business Partner som greide å holde kursen uendret fra gårsdagen. Neste på vinnerlisten var SPCS-Gruppen som bare falt med i rundt én prosent.

Den andre enden av skalaen var derimot blodrød. Verst gikk kursfallet utover Tech Holding som falt nesten 37 prosent etter skuffende resultattall. Veksten i omsetningen de siste tre månedene har ikke styrket investorenes tro på selskapet. De dårlige tallene dro også Evercom Networks ned med 11 prosent. Hands kom bedre ut av dagen. Her var fallet på kun fem prosent. Aksjene i Hands noteres nå igjen under emisjonsprisen.

Programvareleverandøren av forskjellig slag hadde også en stri tørn i dag. SuperOffice fortsatte fallet fra i går med en ny nedgang på i overkant av 16 prosent. Agresso og Norman ble også overkjørt med fall på henholdvis 9 og 12 prosent.

Resultatet i Visma hadde ingen signifikant effekt på kursen. Det hadde heller ikke kjøpet av selskapet Rapport Consult etter en i første omgang noe uklar beskrivelse av satsing på et BSP-konsept (Business Service Providing). Aksjen trakk ned sammen med resten av markedet og endte ned nesten fem prosent i forhold til tirsdag.

På tross av den svake utviklingen på børsen var det imidlertid noen selskaper som hadde betydelige nyheter å komme med. Intellinet utvider kraftig ved overtagelse av svenske Information Qvalitet AB. I alt 56 konsulenter innlemmes nå i Intellinet til en pris på mellom 34 millioner og 48 millioner kroner. Selskapet kunne også melde om en treårig ASP-kontrakt med Folkeuniversitetet Buskerud / Vestfold. Det hjalp imidlertid ingenting. Aksjen forble uten omsetning.

WiCom kunne ogå melde om en interessant avtale. Det velkjente databaseselskapet Sybase skal sammen med WiCom utvikle og markedsføre løsninger for mobile datasystemer i Norden. På tross av denne avtalen sank også WiCom med fem prosent.

Alle aksjene på Oslo Børs finner du på digitoday.nos egen børsfeed.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.