IT-indeksen flat etter begivenhetsfylt uke

IT-indeksen endte uken med en svak nedgang på 0,03 prosent fra torsdag. Totalt var dermed indeksen opp 3,8 prosent etter en svært turbulent uke.

Opticom og Karl Johan Fonds sørget for lørdagens oppslag i DN og Finansavisen da en megler tømte kjøpersiden på gi-bort-priser. På det laveste ble Opticom-aksjen solgt for 778,- kroner. Ting tyder imidlertid på at meglerenes bønn om godt vær ble hørt. I hvert fall deler av handelene ble senere annullert fra handelssystemet.

Opticom endte til slutt på 1.361,- kroner hvilket var opp 3,9 prosent fra torsdag. Dette førte selskapet til topps på en tynn vinnerliste når man ser bort fra en omsetning på omlag 50.000 kroner i Tech Holding.

På toppen av taperlisten, i alle med fall på mer enn fem prosent, finner vi Customax, iGroup, SuperOffice, SPCS-Gruppen og PCLan.

Eltek greide seg overraskende godt med bakgrunn i slakten av svenske Ericsson. På tross av et relativt bra resultat meldte den svenske telekomleverandøren om dårligere utsikter fremover. Den bekreftede avtalen om levering av UMTS-infrastruktur til tyske MobilCom kan også vise seg å være dyrkjøpt. Både den lave kontraktsummen og det faktum at det ligger et vesentlig element av selgers finansiering i avtalen bekrefter flere analytikeres bekymring om hvor lukrative disse kontraktene egentlig blir.


Eltek endte opp 2,47 prosent til 331,50.

Ericsson har falt mer enn 20 prosent på Stockholmsbørsen så langt i dag. Hadde det ikke vært for at Norex-systemet SAXESS crashet to ganger i løpet av dagen ville fallet antakelig kunne blitt enda styggere.

Et annet selskap som kom i uønsket fokus var Merkantildata som til en viss grad ble smittet av resultatvarsel fra konkurrenten TietoEnator.

TietoEnator meldte at andre halvår blir som første halvår. Dette likte ikke det svenske markedet som sendte aksjen ned med dunder og brak: Fallet på 22 prosent merkes.

Merkantildata endte på sin side ned i underkant av fem prosent. Fallet ble muligens bremset noe av at Tom Adolfsens våpendrager gjennom lang tid, Steinar Sønsteby, tar over tømmene i Eterra Norden. Sønsteby bør i hvert fall vite hva han går til.

COOP kunne i morges melde om at konsernet vil samarbeide med EDB Business Partner og Telenor for å få samvirkeorganisasjonens 874.000 medlemmer inn på sin markedsplattform. Markedet virket bare sånn passe interessert og EDB endte dagen uendret på 90-kronersmerket.

I skjæringen mellom industri og IT la SensoNor i dag frem sitt resultat for tredje kvartal. Resultatet var som ventet ikke spesielt lystig lesning. Selskapet mener imidlertid at det nå er lys å skimte i enden av tunnelen. For det første antyder de mulighetene for lovpåbud for dekktrykksensorer i USA etter den mye omtalte Firestone-skandalen. For det andre er de positive til det kommende mikrobrikkesalget til konsumentmarkedet. Resultatene i virksomhetområdet Capto skal også være bra uten at selskapet spesifiserer dette nærmere. Samtidig varsler de også en mulig emisjon på nyåret. Kursen endte ned nesten tre prosent til ny notering på syv kroner.

Alle aksjene på Oslo Børs finner du på digitoday.nos egen børsfeed.

Til toppen