IT-indeksen over 1400

På selveste fredag den 13. brøt IT-indeksen gjennom 1400 for første gang i historien. Sensonor, Tandberg Data og TTI var driftkreftene bak oppgangen på 2,49 prosent.

God utvikling på de amerikanske børsene, sammen med positivt sentiment rundt endel toneangivende norske IT-selskaper var hovedårsaken til oppgangen som fredag førte IT-indeksen gjennom 1400 for første gang. Oppgangen i indeksen var på 34,1 poeng tilsvarende 2,5 prosent.

For totalindeksen var oppgangen noe mer beskjeden og indeksen la på seg med 15,8 poeng, tilsvarende 1,2 prosent til 1334,49.

Størst oppgang ble det for Sensonor, som la på seg med 2,59 kroner til 25,50. Mer imponerende var likevel oppgangen i Tandberg Data på åtte kroner til 96 kroner. Årsaken er trolig at selskapets SLR5 båndstasjon nå er forhåndsvalgt opsjon på flere av servermodellene til IBM og Compaq.

Også Tandberg Datas eneste konkurrent på Oslo Børs, TTI Holding, fikk oppgang på børsen i dag. Selskapet som produserer Travan NS båndsstasjoner, har beveget seg opp mer enn 30 prosent siden noteringen på litt over to uker. Oppgangen skyldes trolig at flere i markedet har troen på at Travan vil slå gjennom som standard for båndstasjoner i det nedre sjiktet. TTI endte fredag på 20 kroner, opp én krone fra torsdag.

Også Ask fortsatte oppgangen fredag, og aksjen har dermed satt ny toppnotering for femte dag på rad etter annonseringen om fusjonen med Proxima. Analytikere digi.no har snakket med mener Ask og Proxima vil ha store muligheter for å erobre det amerikanske markedet tatt i betraktning den sterke posisjonen Proxima-navnet har i USA. Ask-aksjen endte på 94 kroner etter en oppgang på 1,50 kroner fra torsdag.

Også NetCom fortsatte opp fredag, og flere av meglerhusene digi.no snakket med har sterke kjøpsanbefalinger på aksjen.

- Det hele kan vel kokes ned til at vi tror selskapet har potensial til å tjene en masse penger i tiden framover, sier en analytiker til digi.no.

Det var få IT-aksjer som fikk negativ utvikling på Oslo Børs fredag. Unntakene var Context Vision og VMetro - begge selskaper som har hatt positiv utvikling de siste ukene.

Omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis var i likhet med resten av uken sterk fredag, og landet på 1983 millioner kroner.

Til toppen