IT-industrien ikke rammet

World Trade Center-bygningene inneholdt ikke noe kritiske IT-systemer, og den amerikanske IT-industrien går på jobb i dag. Men det blir problemer. (Foto: Scanpix)

World Trade Center-byggene var kontorer for New Yorks havnemyndigheter (Port Authority) og en lang rekke megler- og forsikringsselskaper, blant annet hovedkvarteret til Morgan Stanley. Under bygget ligger et knutepunkt for tog og T-banenettet i New York.

En stund så det ut som Sun kunne ha mistet mange ansatte, for selskapet hadde 300 ansatte som jobbet i 25. og 26. etasje i det sørlige tårnet, men alle kom seg ut før bygget kollapset.

Byggene innholdt ikke noen IT-systemer av nasjonal viktighet. IT-industrien ser derfor ut til å ha sluppet unna terrorangrepet med mindre skader. En av gründerne i Internett-selskapet Akamai var om bord på et av flyene som kræsjet inn i skyskraperne. Les: Akamai-gründer drept i terrorkapringen

digi.no har sjekket med IBM, Microsoft og Compaq som alle forteller at de unngått tap av menneskeliv. Compaq har New York-kontoret sitt tett inntil World Trade Center, men fikk evakuert det i tide.

Det største kortsiktige problemet for IT-bransjen er at flyplassene er stengt i frykt for nye selvmords-kapringer. Dette vil etter hvert påvirke IT-industrien som er avhengig av å frakte folk og de dyreste delene med fly. Det store spørsmålet blir hvor fort USA klarer å komme tilbake i noenlunde normal drift.

De fleste Silicon Valley-selskapene holder åpent. Oracle-sjef Larry Ellison påpekte i går at Oracle og andre IT-selskaper som leverer infrastruktur-tjenester og produkter bør holde åpent for å hjelpe USA med utfordringene. Enkeltansatte som ikke klarer å jobbe fikk gå hjem i går. Flere Oracle-ansatte skal være døde - en av dem satt på et av flyene som kræsjet i skyskraperne.

En rekke bygninger i San Francisco ble i går evakuert og stengt i frykt for nye angrep. IT-industrien vil også påvirkes av den generelle forvirringen og fokuset på terroraksjoene. At alle skoler, flyplasser, børser og statlige bygg holder stengt vil ramme bransjens produktivitet.

Til toppen