IT-journalister på lønnstoppen

Selv om IT-bransjen opplever både turbulens og konkurser, får de som skriver om denne bransjen godt betalt.

De siste tallene fra Norsk Journalistlag viser at næringslivs- og IT-journalister har de høyeste lønningene.

Den rosa avisen Dagens Næringsliv, med sine 81 NJ-medlemmer, har den høyeste snittlønnen. Fast lønn for DN-journalistene var i underkant av 469.000 kroner i fjor. I tillegg kommer ekstra kroner i kassen etter utbetaling av ulempetillegg, opphavsrett, fototillegg, overtid og bonus. Samlet lønn for DN-journalistene lå i fjor på nesten 540.000 kroner.

På andreplass kommer journalistene ansatt i Ingeniørforlaget, som blant annet utgir Teknisk Ukeblad. Disse hadde en fastlønn i fjor på 448.000 kroner. IDG Magazines Norge, som står bak magasiner som PC World, følger tett etter. Disse tekno-journalistene hadde i snitt 438.000 i fast lønn.

Computerworld-journalistene hadde en fast lønn på 410.000 kroner i snitt. i fjor.


Intrafish Media, som blant annet står bak Intrafish.no (et nyhetsbrev på nett, med fokus på den internasjonale oppdrettsnæringen og fiskemarkeder), ligger på femteplass på journalistenes lønnstopp. Her er det bare tre NJ-medlemmer, men disse fikk i snitt 406.000 kroner i lønn i fjor.

Videre følger Aftenposten, P4, Økonomisk Rapport, Dagens Medisin, Dagbladet, Nettavisen, VG og TV 2. Her lå fastlønn-snittet i fjor mellom 404.000 og 378.000 kroner. VG-journalistene kommer likevel svært godt ut av det etter at tilleggene er betalt. Da fikk disse i snitt 519.000 kroner i lønn.

Aftenposten er den avisen med flest NJ-medlemmer. Hele 267 av avisens journalister er organisert i journalistlaget.

Til toppen