RESULTATERFINANS

IT-kjempe får ''junk''-stempel

Den amerikanske IT-kjempen EDS har blitt nedgradert av kreditt-vurderingsselskapet Moodys.

16. juli 2004 - 12:39

Den amerikanske outsourcing-kjempen EDS kan få problemer med å få nye lån, kapital og nye kontrakter til selskapet. Kredittvurderingsselskapet har nedgradert gjelden i selskapet til kategorien BBB-. Det er den laveste mulige kredittvurderingen i Moodys, og betyr i praksis "junk".

Electronic Data Systems (EDS) er et av verdens største selskaper innen outsourcing. Selskapet er imidlertid syltet ned i gjeld. Det har per i dag rundt 4,4 milliarder dollar i gjeld, etter å ha slitt med ulønnsomme outsourcingskontrakter som var signert på 90-tallet.

- Rykteeffekten av dette vil bli betydelig. Man kan regne med at de vil fortsette med å få problemer med å vinne nye, store outsourcingskontrakter, sier analytiker Rod Bourgeois i Sanford C. Bernstein til Wall Street Journal.

    Les også:

EDS sier at det er "sterkt uenig" i nedgraderingen fra Moodys, og underbygger det med at selskapet vil levere en kontantstrøm på 30 millioner dollar ved presentasjonen av andre kvartal. Selskapet estimerer kontantstrømmen til å være 200-300 millioner dollar i 2004.

Selskapet mottok dessuten 2,05 milliarder dollar i kontanter for salget av software-produksjonsdelen UGS PLM Solutions.

EDS-aksjen falt kraftig på de amerikanske børsene i går.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.