IT-kjempe kjøper seg fotfeste

Topnordic kjøper seg videre fotfeste for sin pågående invasjon av det norske markedet.

Den danske IT-kjempen Topnordic har allerede etablert et godt fotfeste i Oslo, med rundt 40 ansatte. Men innen et år skal de være på plass i Stavanger, Bergen og Trondheim også, fortalte norgessjef Steinar Sønsteby nylig til digi.no

Nå har de kjøpt opp systemintegratoren Egroup Consulting Vest, og dermed skaffet seg folk i Bergen, melder Finansavisen og computerworld.dk.

Prisen er ikke kjent, men selskapet er langt mindre enn svenske Office Data, som Topnordic kjøpte forrige uke. Egroup Consulting Vest hadde en omsetning i 2003 på 14,4 millioner, og har gått med underskudd de to siste årene, melder Finansavisen. Selskapet har 10 ansatte.

Topnordic vokste med imponerende 52 prosent i første halvår i år, og mener de kan nå en omsetning på rundt tre milliarder kroner i år, for hele konsernet. Ekspansjon til Sverige og Norge ble besluttet i slutten av fjordåret, for dette 20 år gamle danske selskapet.

Målet i Norge er ambisiøst, rundt 600 millioner kroner i omsetning innen tre år. Dette skal de gjøre ved å selge infrastruktur til bedriftskunder og deres ansatte. Tjensteandelen i selskapet ligger ifølge Sønsteby på 20 prosent. Dette mener han er fornuftig, fordi høyere tjenesteandel krever langt mer dyr innsats for å selge tjenester.

Steinar Sønsteby er tidligere visekonsernsjef i Ementor, et selskap som nå er hans argeste konkurrent.

Til toppen