IT-kjempe kjøper seg fotfeste

Topnordic kjøper seg videre fotfeste for sin pågående invasjon av det norske markedet.

Topnordic kjøper seg videre fotfeste for sin pågående invasjon av det norske markedet.

Den danske IT-kjempen Topnordic har allerede etablert et godt fotfeste i Oslo, med rundt 40 ansatte. Men innen et år skal de være på plass i Stavanger, Bergen og Trondheim også, fortalte norgessjef Steinar Sønsteby nylig til digi.no

Nå har de kjøpt opp systemintegratoren Egroup Consulting Vest, og dermed skaffet seg folk i Bergen, melder Finansavisen og computerworld.dk.

Prisen er ikke kjent, men selskapet er langt mindre enn svenske Office Data, som Topnordic kjøpte forrige uke. Egroup Consulting Vest hadde en omsetning i 2003 på 14,4 millioner, og har gått med underskudd de to siste årene, melder Finansavisen. Selskapet har 10 ansatte.

Topnordic vokste med imponerende 52 prosent i første halvår i år, og mener de kan nå en omsetning på rundt tre milliarder kroner i år, for hele konsernet. Ekspansjon til Sverige og Norge ble besluttet i slutten av fjordåret, for dette 20 år gamle danske selskapet.

Målet i Norge er ambisiøst, rundt 600 millioner kroner i omsetning innen tre år. Dette skal de gjøre ved å selge infrastruktur til bedriftskunder og deres ansatte. Tjensteandelen i selskapet ligger ifølge Sønsteby på 20 prosent. Dette mener han er fornuftig, fordi høyere tjenesteandel krever langt mer dyr innsats for å selge tjenester.

Steinar Sønsteby er tidligere visekonsernsjef i Ementor, et selskap som nå er hans argeste konkurrent.

Til toppen