RESULTATERFINANS

IT-knockout fra Onkel Sam

Fall på de amerikanske børsene slo kraftig ut i kursene på norske børsnoterte selskaper tirsdag. IT-aksjene var blant de verst utsatte.

Eirik Flaa
5. aug. 1998 - 22:58

Tirsdagens kraftig fall i den amerikanske Nasdaq-indeksen og de bredere børs-indeksene ga store ringvirkninger da de europeiske børsene åpnet tirsdag. I Norge falt totalindeksen med 2,4 prosent, og igjen var teknologiaksjene blant de mest utsatte. I kjølvannet av et fall på Nasdaq på hele 3,5 prosent falt den norske IT-indeksen med 3,1 prosent - bare skipsindeksen var verre utsatt.

Paradoksalt nok var det også et amerikansk teknologiselskap som ble børsvinner onsdag. TTI Holding - som eier båndstasjonsprodusenten Tecmar - fikk et løft på 6,3 prosent til 8,50 kroner. Oppgangen var imidlertid fundert på lavt volum og totalt ble det i omsatt mer enn 14000 aksjer i selskapet som har vært en av taperne siden det i vinter ble notert på Oslo Børs. Den eneste positive signalet vi har registrert fra TTI de siste dagen er meldingen om en OEM-kontrakt på båndstasjonene Travan NS20. Meldingen kom imidlertid fredag.

Foruten TTI var det ingen av de norske teknologiselskapene som viste framgang fredag. Størst fall ble det for svenske ContextVision med et fall på 7,8 prosent til 95 kroner. Like etter fulgte Sonec, Otrum og Sensonor - alle selskaper som er sterkt eksponert i internasjonale markeder.

Det var ingen selskapspesifikke nyheter fra IT-selskapene på Oslo Børs, men handelen gikk likevel friskt i endel av IT-selskapene. Totalt tok omsetningen seg også noe opp, og endte på drøye 900 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.