IT-kollaps på Oslo Børs

IT-selskapene følger i fotsporene til Nasdaq, som fortsatt viser en svak utvikling. IT-indeksen er ned nesten åtte prosent i formiddagstimene.

Nasdaq var i går ned 4,3 prosent, og Oslo Børs fortsetter nedturen i dag. Totalindeksen er ned 2,75 prosent, mens IT-indeksen er ned formidable 7,5 prosent. Det virker som nedturen for IT-selskapene ingen ende vil ta. Siden mars er IT-indeksen ned nesten 50 prosent.
Merkantildata ASA er omsatt på den laveste kursnoteringen siden 1998 og omsettes flittig under 34 kroner i dag, ned over 6 prosent fra i går. Men Merkantildata er faktisk bedre enn snittet blant IT-aksjene, hør bare på disse denne taperlisten: Norman, iGroup, Eltek, Tandberg Television, Eltek, Tandberg Television, In Focus, Opticom og Tandberg. Alle disse selskapene er ned mer enn ti prosent.
Enitel AS omsettes på 57 kroner, noe som er ned nesten 90 prosent i forhold til årets høyeste notering på 490 kroner i mars.
Norman ASA er dagens taper med en nedgang på nesten 17 prosent. I november 1999 var aksjen på samme nivå som dagens kurs, kroner 47, men nådde faktisk en så høy kurs som 350 kroner i mars. Da kom forøvrig flere meglerselskaper med en klar kjøpsanbefaling. I mellomtiden har aksjekursen falt 86 prosent. Noen som nevnte rasjonelle markeder?
Eltek ASA ramler også kraftig og er ned 14 prosent til 172 kroner. Årsaken til fallet i Eltek er høyst sannsynlig kursfall til konkurrerende selskaper i USA. I tillegg har teleoperatørene, kundene til Eltek, falt betydelig i verdi og har problemer med å hente inn penger i emisjoner.

Formiddagens vinnerliste er heller beskjeden og preges av sykliske selskaper. Det er åtte selskaper som er pluss, deriblant ASP-selskapet Customax AS. Men aksjen omsettes på meget tynt volum.

Til toppen