Oracle-spesialisten fra Karmøy solgt for hemmelig sum

Får økonomiske muskler til oppkjøp. Målet er en halv milliard i omsetning.

Sysco er i ferd med å ta steget opp en divisjon. Frank Vikingstad har fått inn nye eiere, og frisk kapital til å kjøpe opp flere bedrifter.
Sysco er i ferd med å ta steget opp en divisjon. Frank Vikingstad har fått inn nye eiere, og frisk kapital til å kjøpe opp flere bedrifter. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Får økonomiske muskler til oppkjøp. Målet er en halv milliard i omsetning.

Vestlandsselskapet har i mange år levert pene veksttall og overskudd. Sysco har spesialisert seg på IT-løsninger og drift, spesielt basert på Oracle-teknologi, og primært for kraft- og energibransjen.

Rett før han setter seg på flyet til en velfortjent Syden-ferie, kan gründer og administrerende direktør Frank Vikingstad røpe at selskapet han startet i 2004 er solgt.

Ny hovedaksjonær er investeringsselskapet Credo Partners, som tidligere i år fikk Ferd som største enkeltinvestor.

– Vi gjør et salg av alle aksjene i selskapet. Credo har kjøpt i overkant av 60 prosent. Så reinvesterer både gründerne og stort sett alle de øvrige aksjonærene en god del tilbake. Det gjelder samtlige ansatte som hadde aksjer, sier Vikingstad til digi.no.

Valgte ikke høyeste bud

Salgssummen forblir hemmelig. I fjor omsatte Sysco-konsernet for 162 millioner kroner med en pen driftsmargin på rundt 10 prosent.

– Vi har bestemt oss for ikke å kommentere salgssummen. Det jeg kan si er at det har vært kjørt en grundig prosess med å finne den rette samarbeidspartneren, og at det har vært stor interesse for selskapet. Det har vært alternativer på bordet. Vi har ikke valgt det høyeste budet, men den beste løsningen. Med gode interessenter så synes vi at vi har fått en pris vi er fornøyd med, sier Sysco-toppen.

Kontrollen av selskapet overlates til Credo, som får flertall i styret og styreleder. Planene og strategien til Sysco ligger fast.

Det innebærer et strategisk mål om en halv milliard kroner i omsetning i 2020.

– Denne transaksjonen gir oss fleksibilitet med hensyn på det økonomiske. Vi får inn folk som forstår og kan gjøre oppkjøp, sier sjefen.

Sysco har hovedbase på Karmøy, men har for lengst etablert kontorer i blant annet Bergen, Stavanger og Oslo, samt i Sverige og Danmark. De har også utvikleravdeling i Peru.

Ser mot Sverige og Danmark

Ifølge Vikingstad har de allerede noen alternativer på blokka, men oppkjøp vil neppe materialisere seg før tidligst på tampen av året.

– Vi vil gå etter kompetansemiljøer og eventuelt IPR (immatrielle rettigheter) innen det vi driver med. Det er to hovedspor, som det alltid har vært. Du har Oracle-horisontalen vår; Oracle-miljøer vil det være interessant å se på. Vi har etablert oss nå i Sverige og Danmark, så kanskje primært der. Så vil det være innenfor kraftbransjen med programvare som kan tilpasses den nye hverdagen innen energi/kraft, alternativt spisskompetansemiljøer i samme området.

Frank Vikingstad sier han har sterk tro på det de skal gjøre framover sammen med de nye hovedeierne.

– Hvor realistisk er målet om å mer enn tredoble omsetningen til 500 millioner kroner innen fire år?

– Det inkluderer både oppkjøp og organisk vekst, men vi mener det er realistisk. Det er hårete mål, men det har vi alltid hatt i Sysco.

Hittil i år har det også vært god fart på butikken, røper Vikingstad. De ligger ifølge ham godt i rute til en årsomsetning på 180 millioner kroner.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen