IT-konsulenter dobler lønnen som partner

Utsiktene til dobbel lønn er årsaken til at mange IT-konsulenter forlater en fast jobb.

IT-konsulenter dobler lønnen som partner

Utsiktene til dobbel lønn er årsaken til at mange IT-konsulenter forlater en fast jobb.

IT-bransjen er mekka for unge mennesker som vil opp og fram og tjene gode penger. Men det er store sprik i lønningene som vil variere fra om du er fast ansatt eller begynner som selvstendig konsulent.

Etter noen års erfaring er utsiktene nemlig svært gode for senior konsulenter som velger å jobbe selvstendig.

digi.no har tidligere skrevet om Geir Havnelids selskap Consitel som lønner sine konsulenter med over en million kroner i året ved å bruke en tredjepart til å sikre oppdrag.

    Les også:

Utfordringen er ofte at selvstendige konsulenter ikke klarer å fakturere 1.850 timer i året, som er et normalt arbeidsår. Ved å bruke en tredjepart som kan spore langvarig oppdag er konsulent trygget på en helt annen måte.

I går skrev Aftenposten om selskapet Net Professionals som lokker IT-konsulenter med opptil dobbel lønn og økt frihet ved å bygge egne partnerselskaper.

Net Professionals har 15 ansatte og eier 11 partnere. Alle har mulighet til å bli partnere. Det første året som ansatt er prøveår, deretter kan man kjøpe seg inn som partnere på lavest nivå, og innen tre år er man fullverdig partner.

Partnere tjener mellom 30 og 100 prosent mer hos NetProfessionals enn de gjorde i sine tidligere jobber. Det er ikke uvanlig at lønnen kommer over en million kroner.

Til toppen