BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT kraftig ned på børsen

IT-indeksen på Oslo Børs falt kraftig i morgentimene idag, som et svar på fallet på de amerikanske børsene. Computer Advances Group fikk den største smellen.

Eirik Flaa
18. aug. 1997 - 12:37

De amerikanske børsene fikk en kraftig smell på fredag. Dow Jones-indeksen falt med hele 247,47 poeng (3,2 prosent), som er det kraftigste kursfallet siden krakket i oktober 1987 målt i nominelle poeng. På den amerikanske teknologibørsen Nasdaq, gikk det ikke riktig så ille, og indeksen falt med 24,66 punkter (1,58 prosent), til 1562,03.

Alt gikk egentlig som ventet da Oslo børs åpnet i dag morges. Kursene falt umiddelbart, og IT-aksjene skilte seg ikke spesielt ut. Klokken 11 i formiddag hadde både totalindeksen og IT-indeksen stabilisert seg på et nivå på rundt 3 prosent under fredagens sluttnotering.

Volatile Visma var den aksjen som i utgangspunktet fikk seg den kraftigste smellen. Underskuddsbutikken gikk raskt ned 50 øre til 3,50 kroner, men justerte seg etter hvert opp igjen til 3,90. Jumboplassen i formiddag ble overtatt av Computer Advances Group som etter den siste tids underskudd og fisjons-problemer også er blitt en svært volatil aksje. CAG-aksjen var i ned 5,50 kroner til 76 kroner klokken 11:17 i dag

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra