IT-kupp gav en halv milliard i gevinst

I desember i fjor investerte Jan Haudemann Andersen i dataselskapet Birdstep. Investeringen har på to måneder gitt en urealisert gevinst på 500 milllioner.

I desember i fjor investerte Jan Haudemann Andersen i dataselskapet Birdstep. Investeringen har på to måneder gitt en urealisert gevinst på 500 milllioner.

Investor Jan Haudemann Andersen har gjort sitt råeste aksjekupp i det unoterte dataselskapet Birdstep. Haudemann Andersen gikk inn i selskapet for to måneder siden og har opplevd, mildt sagt, en eventyrlig avkastning på investeringen.

I følge Dagens Næringsliv har Birdstep økt verdien i det unoterte makedet med 2000 prosent siden desember i fjor.

Men veksten stopper ikke der. Da selskapet sist fredag utlyste en emisjon på kurs 71 kroner var interessen overveldene.

Aksjen ble tirsdag omsatt i det unoterte markedet for omlag 160 kroner.

Med andre ord er selskapet verdsatt til nesten to milliarder, dog på det unoterte marked.

Henning Klemp, administrerende direktør i Birdstep, sier til Dagens Næringsliv at han tror investorene har fått øynene opp for selskapets teknologi. Selskapet fikk et hopp i høst da Sitg Herben fra Telenor kom inn som styreformann.

En av investorene som definitivt har fått øynene opp for selskapet er Haudemann Andersen: I følge Finansavisen visste han ikke om selskapet før jul, nå er han den største eieren med 1,8 millioner aksjer.

Haudemann Andersen har og en opsjon på ytterlige to millioner aksjer til kurs 24 kroner. Denne opsjonen er i følge Finansavisen verd 282 millioner kroner. Aksjene må Haudemann sitte med i minst ett år.

Les mer om Birdstep:


Birdstep-emisjon priser selskapet til over 1,22 milliarder kroner
Birdstep skal utvikle mobil database for Red Hat
Rosing-nominasjon omtrent som ventet
Haudemann Andersen tror på Birdstep
Birdstep utvider Icebreaker med XML
Birdstep skal markedsrettes
Norsk lagringsteknologi klar for Symbian

Til toppen