IT-leasing i kraftig vekst

Norske bedrifter som velger skytjenester, leier også gjerne pc-ene de trenger.

IT-leasing i kraftig vekst
Peer Velde i 3 Step IT leier ut pc-er, servere og annet utstyr. Konseptet «klient som en tjeneste» lar nettskybrukere leie pc-er i stedet fro å kjøpe dem. Bilde: 3 Step IT

Den norske avdelingen av det finske leasingselskapet 3 Step IT melder om solide tall for første halvår, etter en vekst på 41 prosent i årene 2009 til 2011.

Første halvår ble gjort opp med en omsetning på 220 millioner kroner, 26 prosent mer enn første halvår 2011.

Administrerende direktør Peer Velde mener dette uttrykker kraftig vekst i markedet for IT-leasing. Selskapet leier ut pc-er, servere og annet utstyr. Han må tilbake til 2005 for å finne tilsvarende høy vekst i det norske IT-leasingmarkedet.

IT-leasing innebærer at man ikke binder kapital i utstyr som gjerne faller raskt i verdi. I usikre tider er leasing også et risikoreduserende tiltak.

Velde sier veksten er spesielt kraftig i et produktområde kalt «klient som en tjeneste». Ideen her er å tilby pakkeløsninger rundt pc-leie. For en fast sum per bruker per tidsperiode, for eksempel én gang i måneden, får man arbeidsstasjon, programvare, driftstjenester, installasjon, testing, lagring, serverkapasitet og skytjenester. Pakkene settes sammen i samråd med kunden, gjerne med tjenester levert av tredjepart. 3 Step IT kan gi råd i valget av samarbeidspartnere, men Velde understreker at kunden står fritt.

– Fremfor å eie og besørge IT-driften selv, er det i dag er stort fokus på outsourcing av IT. Med dette konseptet har vi funnet en nisje i det voksende outsourcing-markedet. Omsetningsveksten første halvår skyldes i stor grad at vi har landet en rekke store kontrakter gjennom å tilby dette konseptet. «Klient som en tjeneste» imøtekommer begge disse to tydeligere trendene: Outsourcing og leasing, sier Velde.

Les mer om: