IT-ledere frykter tap av nøkkelpersonell

En ny undersøkelse avdekker hva norske IT-ledere er mest redd for.

En ny undersøkelse avdekker hva norske IT-ledere er mest redd for.

Tap av viktig kompetanse og kriser ved IT-sammenbrudd er hva næringslivstoppene frykter når de blir spurt om de største risikofaktorene i hverdagen, viser en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Ementor og Ukebrevet Mandag Morgen. 639 ledere innenfor organisasjonsliv, privat og offentlig sektor ble intervjuet.

Tap av nøkkelmedarbeidere og fare for IT-sammenbrudd troner på henholdsvis andre og femteplass blant toppledernes bekymringer for fremtiden.

Datakrasj er bare en av bekymringene på IT-sektoren, men hver fjerde leder frykter at dette kan få fatale følger for virksomhetens ordinære virksomhet. Også hacking, identitetstyveri og tap av intellektuelle rettigheter gir stor bekymring, viser undersøkelsen.

- Når en ansatt ved hjelp av en liten musikkavspiller kan ta med seg hele IT-systemet til en større bedrift i lommen, er dette en helt ny trussel, sier Torbjørn Sjølstad, sikkerhetsekspert i Ementor Norge.

Undersøkelsen peker også på andre IT-trusler: Medarbeidere på reise som kobler seg opp mot bedriftens IT-system, e-post og ansattes egne blogger som diskusjonsfora og dagbøker på nettet.

Til toppen