IT-ledigheten fortsetter å stupe

NAV har lenge spådd utflating i IT-ledigheten, men desember viser igjen et bunnivå.

IT-ledigheten fortsetter å stupe

NAV har lenge spådd utflating i IT-ledigheten, men desember viser igjen et bunnivå.

IT-ledigheten i Norge er i dag bare på en prosent, og IT-bransjen er fullstendig støvsuget for arbeidskraft. TIl sammenligning er det to prosent ledighet i Norge totalt, som også er en ekstremt lavt ledighetstall.

Enkelte IT-stillingerer som for eksempel SAP-konsulenter anslås å ha 200 folk i minus, og rekruttering fra utlandet har lenge vært en nødvendighet.

    Les også:

Etter nedgangsperioden i IT-bransjen i 2003 der det i snitt var 3.000 ledige, viser desembertallet at vi nå er helt nede i 737 ledige. Dette er en dramatisk nedgang målt fra desember i fjor på ytterligere 30 prosent som da altså hadde 309 flere IT-ledige - i alt 1.046.

Related content
På den annen side har antall ledige stillinger denne måneden blitt redusert med syv prosent målt i forhold til i fjor. I november var det utlyst helt 1.141 ldige stillinger som var 34 prosent høyere enn for ett år siden.

Analysedirektør Stein Langeland i NAV forklarer at nedgangen i antall stillinger i forhold til desember i fjor likevel ikke gir idikasjon på at trenden innenfor denne delen av arbeidsmarkedet er i ferd med å snu.

Han viser til NAVs bedriftundersøkelse i høst som viser fortsatt meget stort udekket behov for arbeidskraft blant systemutviklere og programmerere, elektronikk- og telekommunikasjonsingeniører/-teknikere samt dataingeniører/-teknikere.

Undersøkelsen viser også at en stor andel av bedriftene venter økt sysselsetting innenfor disse yrkene.

Til toppen