IT med turbofart opp

Det går opp og ned her i verden, men akkurat nå går det oppover. I går falt IT-indeksen ved Oslo Børs 7,13 prosent, så langt i dag er den opp 8,5 prosent.

Det går opp og ned her i verden, men akkurat nå går det oppover. I går falt IT-indeksen ved Oslo Børs 7,13 prosent, så langt i dag er den opp 8,5 prosent.

At ting som alltid går opp en gang må komme ned vet de fleste. Men at man kan si det motsatt, at alt som går ned en dag må komme opp er det kun alkolholikere som vet.

For i dag har IT-sektoren ved Oslo Børs skrudd på både turbomotoren og afterburneren samtidig. Så langt i dag har IT-indeksen steget med 8,5 prosent som er unormalt mye selv til IT-indeksen å være. Riktignok går det ofte fort noen ganger i utforbakke, men at man har den samme farten i oppoverbakke er sterkt. Dette står sterkt i kontrast med gårsdagens nedtur på 7,13 prosent for IT-indeksen.

I spissen for oppgangen i IT-sektoren ligger ikke uventet Opticom med 16 prosent. Derpå finner vi SPC-gruppen (14 prosent), Nera (11 prosent), Itera (10,7 prosent) og Eltek (10 prosent).

Det er også et meget sterkt tegn at nesten hele Oslo Børs stiger i dag, med kun 7 selskaper med fall, mot 105 som stiger. Samtidig har Totalindeksen steget med 3,5 prosent. Årsaken ligger nok i de gode resultater som er kommet etter børsavslutningen i USA i går, sammen med finske Nokia på morgenkvisten i dag.

Fra vår søsterpublikasjon Aksjeforum.com kan du også lese mer om hva som beveger seg i markedet.

På den annen side er det også litt malurt i begeret når man ser utviklingen for Scandinvaia Online. Denne aksjen er en av de få som faller i dag. Riktignok ikke så mye, men det vitner om svakhet i aksjen når denne faller på en så positiv dag som dette. Den naturlige grunnen er fallet som var for America Online etter at de la frem sine resultater. Tallene var i samsvar med forventingene, men utsiktene fremover var ikke like gode i henhold til selskapets egen ledelse.

Til toppen