BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT mot strømmen igjen

Mens totalindeksen falt med 0,5 prosent idag, fortsatte IT-indeksen tirsdagens oppgang til ny toppnotering på 1204,50 punkter. - Det er et resultat av at investorene satser på de mindre selskapene, sier en analytiker til digi.no.

Eirik Flaa
10. sep. 1997 - 21:00

Totalindeksen steg kraftig den første timen etter åpningen i dag men deretter gikk det nedover og indeksen endte på 1306,96, hvilket tilsvarer en nedgang på rundt en halv prosent. Bedre gikk det for IT som nok en gang gikk mot strømmen. Sist dette skjedde var på mandag, men da var tendensen den motsatte med svakt oppadgående totalindeks og kraftig fall i IT. Totalt sett har likevel tendensen vært at IT har gått langt bedre enn de øvrige aksjene siden "minikrakket" 7. august, noe som senest ble bekreftet i dag, da IT-indeksen for andre dag på rad nådde ny toppnotering - 1204,50.

- Tendensen de siste årene har vært at de store selskapene har vist meget gode resultater. I USA og forsåvidt også Norge den siste tiden, har aksjekursene på disse selskapene nådd sitt metningsnivå. Resultatet av dette er at investorene begynner å se på de mindre selskapene, sier en megler og henviser til den store andelen SMB-aksjer i Oslo Børs` IT-indeks.

Mer selskapspesifikt var tendensen i dag som tidligere i uka; Sysdeco og Visma var kraftig opp, mens Norman Data Defense nok en gang tok jumboprisen og havnet på bunnkurs 24.

Mer spennende var det med Stento som i dag snudde trenden etter lang tids nedgang. Selskapet var en av børsvinnerne med en oppgang på mer enn 5 prosent og endte på ny kurs NOK 18,90.

- Jeg tror skepsisen etter at ledelsen meldte sin avgang for et par uker siden er i ferd med å avta. Oppgangen i dag er et godt tegn, sa analytikeren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.