RESULTATERFINANS

IT mot strømmen

Etter nedgang på Tokyo børsen i natt, falt totalindeksen noe tilbake onsdag. For IT-selskapene fortsatte den oppadgående trenden, og for tunge selskaper som Ark, Merkantildata og Tandberg Data fortsetter kursveksten.

Eirik Flaa
3. des. 1997 - 16:31

Etter en mindre reaksjon på dårlige nyheter fra Japan, tok IT-indeksen seg kraftig opp i ettermiddagstimene og endte på 1295,91 poeng - 0,3 prosent over gårsdagens sluttnivå. Totalindeksen måtte, til tross for den positive utviklingen i IT, notere seg en nedgang på 0,8 prosent til 1248,43 poeng.

Børsvinner onsdag, ble igjen nykommeren Logisoft. Aksjen har gått med over 50 prosent siden presentasjonen i forrige uke, og også omsetningen har tatt seg betraktelig opp. I dag var Logisoft opp åtte kroner, til ny toppnotering på 61 kroner.

Størst utslag i indeksen har likevel bevegelsene i tungvekterne Ask, Tandberg Data og Merkantildata. Alle tre var opp onsdag og best gikk det for Ask, som etter en oppgang på 3,25 prosent endte på 64 kroner. Til sammenligning solgte Haudemann Andersen seg ned på 62 kroner.

- Tatt i betraktning de gode resultatene som selskapet har levert, har ikke kursutviklingen det siste halvåret vært så enorm. Jeg tror at selskapet må vise sin evne til å takle det nye volummarkedet dersom kursen skal fortsette oppover, sier en analytiker til digi.no.

For Merkantildata ble dagens oppgang fortsettelsen på en oppgang som har vart hele uka gjennom. Merkelig nok stagnerte oppgangen noe etter at selskapet igår kom med melding om oppkjøp av tre nye selskaper, men fortsatte altså onsdag, da aksjen var opp nye fire kroner til 268 kroner.

- Det finnes nesten ikke selgere til denne aksjen, dersom man er ute etter større poster. Selskapet er uten svakhetstegn, sier analytikeren.

I likhet med Merkantildata er også dagens oppgang i Tandberg Data på én krone til 88,50 en fortsettelse av en stigning som ble initiert i forrige uke. Oppgangen startet etter at Dataquest presenterte selskapet som "godt posisjonert" i forhold til den antatte markedsutviklingen. Kursen fikk igjen et kraftig løft etter at en positiv analyse fra ABG- securities ble kjent sent fredag.

Agresso var markant ned i formiddagstimene idag, men når selskapet i ettermiddagstimene kom med melding om fusjon med Ergosoft tok kursen seg noe opp. Aksjen ble likevel en av taperne på IT-indeksen onsdag og endte ned to prosent til 24,50 kroner.

Omsetningen på Oslo børs er fortsatt lav. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 817 millioner kroner onsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.