IT-mygg gir bort fem millioner

Porsgrunn-bedriften IKT Data gir bort egenutviklede produkter for fem millioner kroner til bedrifter som har hovedkontor i Grenland.

Porsgrunn-bedriften IKT Data gir bort egenutviklede produkter for fem millioner kroner til bedrifter som har hovedkontor i Grenland.

Fredag fortalte den lille Porsgrunn-bedriften IKT AS til lokalpressen at den ville bidra med en omfattende gavepakke for å støtte næringslivet i Grenland.

- Etter mye negativ fokus den siste tiden, ønsker vi å hjelpe bedrifter i Grenland på veien mot den nye nettverksøkonomien, sier gründer, eier og administrerende direktør Stian Rustad til digi.no.

Grenland er et relativt lite område, og når Hydro Magnesium nå legger ned, mister 600 mennesker arbeidsplassene sine. - Dette gir negative ringvirkninger, og vi ønsker å bidra med noe. Dessuten er det hyggelig at det skjer litt her, sier Rustad som understreker at initiativet bunner i ren patriotisme og veldedighet.

- Dette er ikke noe IKT Data vil tjene penger på. Det er en hjelpepakke - ikke noe luretriks.

IKT gir bort egne produkter (blant annet et komplett økonomi- og regnskapssystem, salgsstøttesystem, websidegenerator, verktøy for nyhetspublisering, et designprogram for blomsterbransjen, timebestillingssystemer, samt e-post, webhosting, ASP-drift og konsulenttimer) til en verdi av fem millioner kroner.

Gavepakken gis helt uten forbehold til alle bedrifter som ønsker det. Det er ingen søknadsprosess. Bedrifter vil fortløpende få pakken til midlene er oppbrukt. Det eneste kravet er at de har hovedkontoret i Grenland. Bedriftene kan ta kontakt med IKTs konsulentavdeling, som vil gjennomgå og kartlegge kundens behov.

IKT ble etablert av Rustad i 1997, og har nå 15 ansatte. Bedriften har utviklet alle produktene selv, og har hittil brukt 21.000 loggførte timer. - Et stort utviklingsprosjekt, slår Rustad fast.

Når bedriften nå vil gi bort produkter for fem millioner kroner, betyr ikke dette at IKT må ut med fem millioner nå. Det blir en vesentlig kostnad i tapte inntekter, men Rustad mener bedriften har råd til dette.

IKT har solide resultater å vise til, og håper veldedighetsopplegget kan sette standard for restan av næringslivet i orådet som gjør det bra.

- For eksempel kan rådgivningsfirmaer gi gratis råd til gründere, foreslår Rustad.

Til toppen