BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT-næringens innspill godt mottatt i NHD

- Forumet for IT-næringene kom med mange gode innspill som vil bidra til å gjøre Næringsrettet IT-plan mer konkret og jordnær, sier politisk rådgiver i Nærings- og handelsdepartementet Hans Antonsen til digi.no.

Eirik Rossen
3. des. 1997 - 15:17

I går ledet næringsstatsråd Lars Sponheim et møte i Forum for IT-næringen.

- Forumet ga oss tilbakemeldinger på planutkastet, sier Antonsen. - En del av dem vil komme med får vi offentliggjør planen i slutten av januar. Sammen med det konkrete og det jordnære skal vi få med noen visjoner. Hvis også det offentlige fungerer som en god medspiller, kan vi få en IT-næring som vokser seg enda sterkere. Det vil gi gevinster til hele samfunnet.

Antonsen vil ikke si særlig om drøftingene i forumet. Han bekrefter at utdanningskapasitet og rammevilkårene for næringen var viktige temaer.

- Vi fikk mange forslag på hvordan vi skal få til en økning av kapasiteten i den øvre IT-utdanningen, og på hvordan vi skal løse problemene mens vi venter på disse framtidige kandidatene. Vi diskuterte også temaer knyttet til IT-utdanning på lavere nivåer.

Sponheim er kjent som talsmann for innovative småbedriter.

- En del av de tunge vurderingene rundt skatte- og avgiftsregler skal pågå i regjeringen over et lengere tidsrom. Når IT-planen kommer i januar vil vi bli i stand til å antyde en retning. Vi er svært opptatt av å finne en ny innretning på opsjoner, som gjør at dette viktige verktøyet kan brukes, særlig i småbedrifter som ikke har lønnsevne til å holde på høyt kvalifiserte medarbeidere.

I tillegg til at det innarbeides konkrete forslag fra næringen, går planutkastet sin runde i andre departementer. Antonsen peker på at Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet nødvendigvis må spille en sentral rolle i å sette foreslåtte utdanningstiltak ut i live.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.