IT opp på lavt volum

I et ellers stille marked ble det oppgang for IT-indeksen tirsdag, men oppgangen var fundert på lavt volum.

I et ellers stille marked ble det oppgang for IT-indeksen tirsdag, men oppgangen var fundert på lavt volum.

Få selskapsspesifikke nyheter preget IT-indeksen på Oslo Børs tirsdag, men IT-indeksen beveget seg likevel opp med kraftige 2,6 prosent. Utviklingen i totalindeksen var også positiv, men langt mer beskjeden - der endte oppgangen på 0,5 prosent.

- Det er vanskelig å si hvorfor IT har utviklet seg så positivt idag, men en mulig forklaring er den høye volatiliteten som oppstår når volumet er så lavt som det har vært de siste dagene, sier en analytiker, som mener at en oppgang på Nasdaq på 0,8 prosent mandag kan ha vært en utslagsgivende faktor for utviklingen på det norske markedet.

Men den generelt lave omsetningen var ikke uten unntak. Toppen av vinnerlista ble besatt av Tandberg Data, og her var aktiviteten upåklagelig. Aksjen la på seg med 7,5 prosent til 31,50 kroner på 892.000 aksjer omsatt.

Den kraftige oppgangen kan delvis forklares med at selskapets styreformann Jan Christian Opsahl trakk seg fra styret etter press fra styrene i Tandberg, Tandberg Television og Tomra, der Opsahl også er representert. De tre andre styrene mente at Opsahls uttalelser om belastningen ved å være styreformann i et restruktureringscase, ville gjøre de tre andre styrene skadelidende - hvoretter Opsahl umiddelbart leverte sin oppsigelse.

De fleste IT-selskapene opplevde oppgang på børsen igår, men heller ikke dette var uten unntak. Morsvold Farsunds levende mareritt Iterated Systems, fortsatte å falle og til tider var det så stor spread på prisingen at det så ut som prisen skulle halveres. Så ille ble det ikke, men aksjen endte likevel på bunnrekord siden noteringen ifjor høst, og siste post ble klubbet til 18,50 kroner, ned 2,50 kroner fra mandag.

Omsetningen var lav i hele markedet tirsdag og endte inkludert grunnfondsbevis på èn milliard kroner.

Til toppen