- IT-oppdrag vil flate ut

Ledigheten i IT-bransjen er fortsatt rekordlav, men noen bransjer må blø, melder NAV.

- IT-oppdrag vil flate ut

Ledigheten i IT-bransjen er fortsatt rekordlav, men noen bransjer må blø, melder NAV.

I 2003 var det krise i IT-bransjen og det var i snitt 3.000 ledige. Nå står vi overfor en ny nedgangsperiode og næringer som bygg- og anlegg, industri, eksportindustri og eiendomsalg har måtte si opp mange ansatte.

Også IT-bransjen har så smått begynt å merke finanskrisen. Mens ledighetstallet sammenhengende har gått ned siden 2004, begynte pendelen å svinge sakte tilbake på slutten av fjoråret.

I desember var det 791 ledige IT-folk. Selv om dette fortsatt er et lavt tall er det likevel sju prosent flere målt i forhold til desember 2007. Til sammenligning har ledigheten samlet sett vokst med 29 prosent til 11.200 ledige i Norge.

    Les også:

I Asker og Bærum melder NAV at de ser konsulentbransjen bli rammet av finanskrisen og at de frykter flere vil miste sine konsulentjobber.

Dette er ikke tilfellet målt på landsbasis.

Ifølge underdirektør Hans Kure i NAV er ledigheten innenfor IKT-yrker bare på en prosent. TIl sammenligning er snittet i ledigheten for alle yrker på to prosent i Norge.

- Vi ser foreløpig lite ledighet knyttet til konsulentjobbene, sier han.

Han foventer likevel en sterkere vekst i ledigheten blant IT-konsulenter som har oppdrag mot de kriserammede bransjene som bygg- og anlegg, handel, industri og eiendom.

- Eksportindustrien er konkurranseutsatt og vi må regne med at etterspørselen etter IT-oppdrag vil flate ut de nærmeste par årene, sier han.

Konsulenter med oppdrag mot statlige virksomheter vil derimot være trygge, mener Kure.

Til toppen