IT-NORGE

IT-optimistene samles i Tønsberg

ErgoGroups IT-ting er igjen fulltegnet. Det er solid belegg for at deltakerne ser lyst på verden.

Administrerende direktør Terje Mjøs samler Norges IT-optimister til IT-ting i Tønsberg.
Administrerende direktør Terje Mjøs samler Norges IT-optimister til IT-ting i Tønsberg.
23. sep. 2009 - 13:06

For 26. gang samler ErgoGroup IT-sjefer, ledere i offentlig sektor og IT-brukere til fordypning i aktuelle løsninger og trender i IT-verden. Over 550 deltakere er med: Trass urolige økonomiske tider er IT-tinget så godt som fulltegnet.

– Det er optimistene som samles her, sier administrerende direktør Terje Mjøs. Han viser til en undersøkelse som ble gjennomført blant deltakerne noen dager før åpningen. Spørsmålene følger en tilsvarende undersøkelse fra NHO, men svarene fra de 166 som svarte, er gjennomgående mer optimistiske, særlig på lang sikt.

På spørsmål om markedsutsiktene svarer bare 5,5 prosent at de anser markedssituasjonen for sin virksomhet som dårlig. 50,9 prosent anser markedssituasjonen som tilfredsstillende, mens hver fjerde karakteriserer den som god.

Administrerende direktør Terje Mjøs samler Norges IT-optimister til IT-ting i Tønsberg.
Administrerende direktør Terje Mjøs samler Norges IT-optimister til IT-ting i Tønsberg.

Over halvparten venter at markedssituasjonen vil bedre seg, mens 48,2 prosent venter en uendret markedssituasjon.

På spørsmål om oppsigelser og nyansettelser svarer 34,2 prosent at de har sagt opp eller permittert medarbeidere de siste tre månedene. På den andre siden har 88 prosent rekruttert nye folk i samme periode.

I 2010 venter 25 prosent at de vil si opp eller permittere folk. Halvparten venter å rekruttere, mens 40 prosent venter begrenset rekruttering.

Finanskrisen har ikke endret deltakernes forbruk til IT-formål, viser undersøkelse. Nesten halvparten sier de bruker like mye på IT i år som i fjor. Tre av ti sier at de bruker noe mer, men en av seks bruker noe mindre.

I 2010 forventer halvparten å bruke like mye som i 2009. En av tre sier de vil bruke noe mer, mens under en av ti sier de vil bruke noe mindre.

Innovasjonstakten påvirkes av den finansielle uroen hos under halvparten av de spurte. Hos 25 prosent er innovasjonstakten økt, mens den er redusert hos 20 prosent.

Respondentene er delt i synet på hvorvidt bunnen er nådd i forhold til finanskrisens påvirkning på norsk næringsliv: 41,9 prosent tror den er nådd, 28,7 prosent mer bunnen ligger foran oss i tid, mens 29,4 prosent sier de ikke vet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.