RESULTATERFINANS

IT-salget opp 30 prosent i Q3

I dag kom detaljomsetningsindeksen fra Statistisk sentralbyrå for september som bekrefter at tredje kvartal har vært et knallkvartal for data- og teledetaljistene. Delindeksen viser en vekst for bransjen på nesten tretti prosent i juli-august-september.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. nov. 1997 - 16:47

I dag kunngjorde Statistisk Sentralbyrå de endelige tallene for detaljomsetningsindeksen for tredje kvartal. Tallene viser en generell oppgang for salget av "datamaskiner, kontormaskiner og telekommunikasjonsutstyr", på hele 29,04 prosent i forhold til samme periode ifjor. Sterkest vekst var det i september, da veksten var på 32,1 prosent.

Trass i sterk vekst i tredje kvartal, er det fortsatt svak vekst for året som helhet. Hittil i år ligger totalsalget for den ovennevnte varegruppe 3,6 prosent over fjorårets nivå, men dette skyldes i hovedsak svakt salg i første kvartal. I disse månedene viste totalsalget en tilbakegang på 10,3 prosent i forhold til samme periode i 1996.

Til høyre vises en oversikt over indekstallene for 1996-1997. Utgangspunktet er månedsgjennomsnittet for 1995, som representerer 100.

Om detaljomsetningsindeksen:

Beregning av detaljomsetningsindeksen skjer ut fra et utvalg på 5.000 bedrifter som driver detaljhandel. Disse utgjør rundt 13 prosent av totalt antall bedrifter. Utvalget dekker rundt 35 prosent av omsetningen til alle detaljhandelsbedriftene. Både utvalgsprosenten og dekningsgraden varierer mye mellom de ulike hovednæringsgruppene. Frafallet er normalt mellom 3-5 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.