Abonner
NYTT OM NAVN

IT-selskap henter tidligere topp-profil: − Han lar folk være dyktige på forskjellige ting

Tom Rune Espedal er ansatt som forretningsutvikler i Evidi.

Klubbsjef Tom Rune Espedal (t.v.) og trener Bengt Sæternes for Sandnes Ulf fra en treningsleir i Spania i 2018. Nå blir førstnevnte forretningsutvikler i Evidi.
Klubbsjef Tom Rune Espedal (t.v.) og trener Bengt Sæternes for Sandnes Ulf fra en treningsleir i Spania i 2018. Nå blir førstnevnte forretningsutvikler i Evidi. Pål Christensen
Dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg. Abonnere for å få full tilgang til alt innhold.

Den tidligere Sandnes Ulf-sjefen blir et viktig ledd for å akselerere selskapets satsing på Vestlandet. Nå returnerer fotball-profilen til IT-bransjen etter 15 år med eventyr.

− Evidi er et selskap i vekst med store ambisjoner og lokal forankring. De fremsto for meg som veldig spennende. Med sine dyktige ansatte er det store muligheter for meg til å utvikle meg og være ned å bygge dem sterke i regionen, sier den nyansatte forretningsutvikleren.

Obos-ligaen

Etter flere år i toppidretten er Espedal tilbake i IT-bransjen. Han har de siste 13 årene vært daglig leder i Sandnes Ulf.

Fotballklubben har jevnt over plassert seg blant de ti beste lagene i Obos-ligaen de siste årene, etter at de rykket ned fra eliteserien i 2014.

Jørn Seglem og Tom Rune Espedal. Foto: Evidi

Det norske konsulentselskapet jobber med rådgivning, endringsledelse, utvikling,
implementering og vedlikehold av kritiske IT-løsninger. Selskapet utvikler også en teknologiplattform, og jobber tett med fysisk- og skybasert infrastruktur og kritiske forretningsapplikasjoner.

Administrerende direktør Jørn Seglem i Evidi mener Espedals evne til å se muligheter og løfte de rundt seg vil være viktig for kunder og ansatte fremover.

Heleid av de ansatte

Evidi-sjefen sier Espedals tekniske og menneskelig ekspertise er hovedårsaken til at han ble ansatt.

At selskapets nye forretningsutvikler både er en lagspiller og kulturbygger, gjør ham til en strålende kapasitet for videre utvikling av selskapet, mener han. 

− Tom Rune har allerede vist at han klarer å bygge en klubb – og en arbeidsplass - hvor folk får være dyktige på forskjellige ting, men levere som et lag, sier Seglem.

De ansatte er majoritetseiere av det norske IT-selskapet, mens investeringsselskapet Credo partners stiller opp med kapital og kompetanse. I 2022 omsatte Evidi for 530 millioner kroner.

380 medarbeidere

I dag har de 380 ansatte og kontorer i Oslo, Asker, Bergen, Halden, Sandnes, Sarpsborg, Stavanger og Tønsberg. I tillegg til kontorer i Danmark og India.

− Vi skal vokse innen flere bransjer og skape ytterligere verdi gjennom bredere og mer helhetlige leveranser. Det ønsker vi å gjøre ved å spille på lag med lokale næringslivsaktører med ambisjoner, sier administererende direktør Seglem og fortsetter:

− Evidi skal være synlige og en bidragsyter til noe større i lokalsamfunnet. Vi vil rekruttere både kunder og ansatte her.

Toppsjefen mener lokalkunnskapen og det store kontaktnettet deres nye forretningsutvikler har i regionen, vil være instrumentelt for selskapets posisjon på Vestlandet i fremover.

Den tidligere fotballsjefen ser frem til å ta fatt på arbeidet med sine nye kolleger.

− For å kunne gi de riktige rådene til bruk av teknologi, er det viktig å kjenne markedet og være tett på kunden. Nå ser jeg frem til å bidra sammen med Evidi til å videreutvikle regionen, og til å utvide og komplettere et allerede sterkt faglig miljø, sier han.

Les også

Les mer om: