BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT-selskap lover voldelig pressekonferanse

Næringslivet har begynt med virtuelle presse-konferanser. Et IT-selskap går litt lengre enn andre:

Virtuelle verdener som Second Life har på kort tid blitt kjempepopulære blant næringslivsaktører.

Meningene om bedrifter som bruker tid og penger på å etablere en tilstedeværelse i virtuelle verdener er delte. Noen mener det bare er en døgnflue, mens andre mener at det er en form for neste generasjon internett. Hva det er og hva det blir diskuteres også. Langt fra alle virtuelle innbyggere er begeistret for de kommersielle foretagenes ankomst i deres alternative verden.

Bedrifter og utdanningsinstitusjoner bruker slike virtuelle verdener til å holde virtuelle møter, kjøre opplæring og for å markedsføre sine produkter til et teknologiinteressert publikum.

Når Sun annonserte at de ville utgi Java under en GPL-lisens, valgte de å kjøre en ekstra pressekonferanse i Second Life. Der stilte selskapet opp med personell som kunne svare på spørsmål fra pressen.

Det samme har IT-selskapet SocialText tenkt til å gjøre, men de har valgt en liten vri. Istedenfor å kjøre sin pressekonferanse i Second Life, velger de å legge den i en annen og enda større virtuell verden: World of Warcraft.

Mens Second Life i skrivende stund har cirka 1,3 millioner registrerte brukere, hvorav bare en ukjent andel er betalende kunder, kan World of Warcraft skilte med cirka 7,5 millioner betalende brukere.

Dette er en spillverden der brukerne kan gå til angrep på monstre eller medspillere med øks, sverd, klubber eller magi. Det betyr at pressekonferansen kan bli en interessant affære, også for de som ikke er så interessert i hva selskapet har å fortelle om.

Journalister som stiller kritiske spørsmål, kan risikere et regelrett angrep. På den annen side vil det også bli mulig å stille til veggs intetsigende pressetalsmenn som ikke svarer godt for seg.

- Hvis pressetalsmannen ikke er imøtekommende, kan du utfordre til duell for å få mer informasjon, skriver selskapet i sin invitasjon til pressen.

SocialText er forøvrig et selskap som lever av å levere wiki-løsninger til næringslivskunder.

Pressekonferansen vil finne sted 5. desember på World of Warcrafts Eitrigg server.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.