IT-selskap skifter sjef

Jurist tar over.

IT-selskap skifter sjef
Olav Sandbakken i CGI tar over ledelsen av selskapet etter at M. Eckhoff sier takk for seg.

Olav Sandbakken blir ny toppsjef i IT-selskapet CGI, tidligere Logica. Han er utnevnt som ny toppleder etter at Gisle M. Eckhoff har valgt å slutte i selskapet for å jakte på nye utfordringer. CGI er en av de største IT-aktørene i det norske markedet og konkurrerer med Tieto og ikke minst Evry.

Sandbakken har ledet outsourcings-enheten i CGI siden 2011. Dette er den største avdelingen i IT-selskapet. Før han ble rekruttert til CGI, eller Logica som det tidligere het, hadde Sandbakken vært 11 år i ulike lederstillinger hos CSC Norway. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

– Tidspunktet for lederskiftet er etter min mening riktig. Etter at integrasjonsprosessen nå er gjennomført, føler jeg at det er riktig at vår nye strategi implementeres av en annen leder enn meg. Derfor har jeg besluttet å slutte og søke nye utfordringer utenfor selskapet. Jeg har jobbet tett med Olav Sandbakken i mange år både i CSC og her i CGI, og jeg er sikker på at han vil være en meget god leder for CGI videre, sier Gisle M. Eckhoff i en kommentar.

Sandbakken og avtroppende direktør har jobbet svært tett sammen, også før CGI.

Gisle M. Eckhoff gir seg som toppsjef i CGI, tidligere Logica.
Gisle M. Eckhoff gir seg som toppsjef i CGI, tidligere Logica. Bilde: Per Ervland

– CGI har en svært kompetent og god organisasjon i Norge som jeg ser frem til å overta ledelsen av. Jeg har hatt et meget nært og godt samarbeid med Gisle i mange år, og han har som adm. direktør lagt et godt grunnlag som jeg ønsker å bygge videre på sammen med ledergruppen og våre øvrige medarbeidere. Ytterligere øket kundetilfredshet vil fortsatt være mitt hovedfokus, og jeg vil derfor også i min nye jobb ha tett kontakt med våre viktigste kunder, sier Olav Sandbakken.

Kanadiske CGI kjøpte opp London-baserte Logica i 2012. Integrasjonsarbeidet med å tilpasse ny strategi og nye forretningsområder har vært øverst på agendaen til Eckhoff siden den gang. Den nye strategien skal nå være lagt.

– CGI har gjennomført en vellykket integrasjonsprosess i Norge etter oppkjøpet av Logica i 2012. Gisle M. Eckhoff har vært ansvarlig for denne prosessen, og han har sammen med den norske organisasjonen lagt et godt grunnlag for vår fortsatte strategi i Norge. Jeg vil derfor å takke Gisle for meget god innsats og ønske ham lykke til videre, uttaler CGI-direktør Joao Baptista i en melding fra selskapet.

    Les også:

Les mer om: