IT-selskapene ignoreres på Oslo Børs

SuperOffice-gründer Une Amundsen byr for å ta selskapet av Oslo Børs etter lite oppmerksomhet.

IT-selskapene ignoreres på Oslo Børs

SuperOffice-gründer Une Amundsen byr for å ta selskapet av Oslo Børs etter lite oppmerksomhet.

Mandag denne uken sendte SuperOffice-gründer Une Amundsen ut en børsmelding der han skrev at byr på selskapet for å ta det av børs.

Dermed blir det trolig enda færre IT-selskaper på Oslo Børs. I løpet av kort tid har kjent norske IT-selskaper forsvunnet på rekke og rad. Fast, Trolltech, Visma og Component Software forsvant raskt som en følge av oppkjøp, og det har ikke vært noen kø av nykommere som har siktet mot børsnotering.

    Les også:

- Jeg syns det er kjempesynd at det snart ikke er flere IT-selskaper igjen på børsen. Men det er kapitalen og markedskreftene som rår. Oslo er blitt arnestedet for olje og offshore, sier Une Amundsen til Dagens Næringsliv.

Han har vært frustrert over hvor lite oppmerksomhet SuperOffice har fått.

- De siste årene har det bare vært kjedelig. Ingen kommer på kvartalspresentasjoner. Ingen kjøper eller selger aksjer. Nå orker jeg ikke mer, sier Amundsen til Dagens Næringsliv.

I følge en oversikt som Dagens Næringsliv har laget, var det bare tre IT-aksjer som hadde mer enn 100 handler på Oslo Børs mandag. Det var Tandberg, Funcom og Blom. Selv et stort IT-lokomotiv som EDB hadde bare 3 handler, og i selskaper som Norman og Software Innovation foregikk det ikke en eneste handel i går.

Den danske Ementor-investoren IB Kunøe skjønner Amundsens frustrasjon, men sier at dette ikke bare gjelder Oslo Børs.

- Dette gjelder særlig for de små IT-selskapene, det handles ufattelig lite for tiden. Men dette gjelder ikke bare Oslo Børs, det er tilfelle i alle de nordiske landene, sier Kunøe til Finansavisen.

Han forteller at selv et IT-selskap så stort som Ementor merker at det nå handles mye mindre i selskapets aksjer. Før ble det normalt omsatt for cirka 20 millioner om dagens, mens nivået nå ligger rundt 5 til 6 millioner kroner. Mandag var tallet nede i 2,8 millioner kroner, fordelt på 56 handler.

    Les også:

Til toppen