IT-selskapene studenter vil jobbe for

IT-studenter har klare meninger om hvor de vil jobbe. Her er listen som toppes av Microsoft:

En undersøkelse gjennomført av Universum Communications mot 475 norske studenter innen data/IT i fjor høst, avdekker at Microsoft er det IT-selskapet flest vil jobbe i.

På topp 50 listen rangerer 22 prosent av studentene Microsoft. Deretter kommer Telenor, Statoil, Ericsson og Aker Kværner.

IBM, Nokia, Cisco Systems, Accenture og HP kommer på henholdsvis 7., 8., 9., 10. og 11. plass. På slutten av topp 50 listen kommer Steria, som ble valgt av to prosent av studentene.

Det er likevel en ære og i det hele tatt komme på topp 50 listen, ettersom studentene kan velge mellom 130 selskaper som forvalter betydelige IT-oppgaver.

Markedsansvarlig Carlo Duraturo i Universum mener at selv om Microsoft fikk flest stemmer, betyr ikke det nødvendigvis at de er best likt.

Det som trigger studentene kan være karrieremuligheter.

- Microsoft assosieres med markedssuksess, finansiell styrke og spennende produkter. Dette kan være viktige drivere for studenter som tenker karriere, sier Duraturo til digi.no.

Han mener Micorsoft kan tilbyr både referanser, internasjonale karrieremuligheter og god lønn. Dette gjør det enkelt for studentene å tillegne seg kunnskap på kort tid, og hoppe over til andre virksomheter.

Duraturo forteller til digi.no at de fleste IT-selskapene som er med i undersøkelsen foretrekker studenter fra NTNU, Norges Handelshøyskole og BI. I tillegg merker Universum fornyet interesse for studenter fra Universitetet i Oslo.

IT-selskaper som tilbyr trainee-stillinger i Norge, er svært attraktive for norske IT-studenter. Trainee er noe helt annet i Norge enn for eksempel Italia, forklarer Duraturo. Trainee-stilling i Norge innebærer høy lønn og rokkering innen mange fagfelter. I Italia betyr trainee lav lønn, men mulighet for opplæring.

- Det er de IT-selskaper som har vært flinkest til å profilere seg på høyskolene og universitetene, som best lykkes i sitt rekrutteringsarbeid, sier Duraturo.

    Les også:

Til toppen