IT-selskapene tar revansj, kursene gikk rett opp

Etter at Nasdaq i går tok igjen mye av det tapte og inspirert av gode tall fra Microsoft, Sun, AOL - og ikke minst fra Nokia - skinner solen igjen over IT-investorene på Oslo Børs.

Det ble endelig en glad dag for IT-investorer på Oslo Børs: Torsdag steg IT-Indeksen med hele 10,5 prosent, hvilket må karakteriseres som en formidabel oppgang for slitne aksjonærer. Det kan være mer å gå på også. For fortsatt er IT-Indeksen ned nesten 14 prosent så langt denne måneden.

Vinner i dag ble Tech Holding, som var opp 29 prosent. Vinnerstemplet er imidlertid sterk preget av den høye spreaden mellom kjøper og selger i aksjen.

Opticom har mindre problemer med likviditeten på børsen og aksjen kunne i dag notere seg for en oppgang på hele 25 prosent. Selskapet kunne ikke komme med noen nyheter, men etter det digitoday.no erfarer skal det være rykter om nye positive analyser fra enkelte meglerhus som dytter kursen videre oppover.

Det var antakelig heller ikke uvesentlig for Opticom at Fast Search & Transfer var opp 15 prosent på den unoterte listen.

Eltek la frem resultater i dag. Disse ble godt mottatt og aksjen var ved børsslutt opp 13 prosent. Selskapet er gjennom fusjonen med Power Conversion og via inngåtte avtaler i Australia nå godt representert i flere viktige vekstmarkeder. Ringreven Fleischer i Gambak gikk også ut med en anbefaling av selskapet i dagens utgave av Finansavisen.

Fleischer har en historie med Eltek som gjør at han i denne sammenheng blir lyttet til.

Et lenge etterlengtet prospekt fra Unit 4 angående fusjonen med Agresso ble endelig ferdig i trykken. Lesingen av prospektet lot imidlertid ikke til å gi Agresso noen opptur utover den generelle markedsoppgangen.

Intellinet er selskapet som går mot strømmen. Kursen var noe ned i dag etter at den hevdet seg relativt bra i det dårlige markedet i går. På tapersiden finner vi også WiCom som i går gikk ut og dempet forventningene til de kommende resultatene.

Til slutt tar vi med de andre selskapene som hadde en oppgang over 10 prosent: Tandberg, Tandberg Data, Otrum, SPCS-Gruppen, Nera, Iterated, Itera og EverCom.

Og helt til slutt; ukens kaktus går til Customax, som ikke har tenkt å legge frem tredje kvartalsresultatene før mandag 21. november. Eller har de det? 21. november er nemlig en tirsdag.

Alle aksjene på Oslo Børs finner du på digitoday.nos egen børsfeed.

Til toppen