KORTNYTT

IT-sjef utnyttet tilbakestående mann

En IT-sjef som grovt har utnyttet en evnesvak person, er dømt til 120 dagers fengsel.

11. apr. 2007 - 09:49

Den bedrageridømte 42-åringen er ansatt som IT-sjef i et stort internasjonalt selskap. I 2000 ble han kontaktet av den tilbakestående personen, som hadde bestemt seg for å kjøpe sin første PC.

IT-sjefen skal ha tilbudt seg å holde maskinen i topp stand med alle nødvendige oppgraderinger, skriver Fredrikstad Blad.

Men den tilbakestående mannen utbetalte skyhøye honorarer for at IT-sjefen skulle oppgradere hjemme-PCen hans. Offeret mener han betalte 350.000 kroner gjennom en periode på seks år for 42-åringens tjenester.

Fredrikstad tingrett har slått fast at IT-sjefen grovt har utnyttet en evnesvak person, og har dømt ham til 120 dagers fengsel. Halve straffen er gjort betinget.

Retten mener det er umulig å fastsette hvor stort beløp IT-sjefen har mottatt, men ifølge dommen dreier det seg om minst 250.000 kroner, et beløp 42-åringen nå må betale tilbake til offeret.

«Retten betviler ikke at tiltalte har hjulpet fornærmede med hans PC, men det dreier seg om en høyst ordinær hjemme-PC med høyst ordinær programvare», heter det i dommen.

Offeret hevder han ble truet til å holde tett om utbetalingene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.