ANALYSER

IT-sjefer bør forberede seg på epidemi

Gartner oppfordrer nå IT-sjefer å legge nødplaner for en global fugleinfluensa-epidemi.

Den fryktede fugleinfluensa-epidemien har fått analyseselskapet Gartner til å slå alarm.

Gartner frykter at influensaen kan gi katastrofale konsekvenser for mennesker og dyr, og ber nå alle IT-sjefer å utarbeide planer for hvordan IT-avdelingen kan sikre en stabil drift, skriver danske Comon.

Selv om et biologisk virus-utbrudd ikke vil påvirke IT-systemene direkte, kan det få store økonomiske konsekvenser dersom det for eksempel innføres reiserestriksjoner i noen deler av verden.

- Epidemien kan resultere i restriksjoner på reiser og transport, karantene eller problemer med leverandører eller medarbeidere på grunn av sykdom eller frykt. Virksomheter som er avhengig av å holde sin forretning gående, må sørge for at IT-oppgavene kan løses også under slike omstendigheter, mener Gartner.

En kriseberedskapsplan bør utarbeides for å sikre at bedriftene reagerer hurtig når eventuelle katastrofer inntrer.

Verdens helseorganisasjon WHO, forutsier at fugleinfluensaen kan få betydelig større konsekvenser enn SARS.

Gartner anbefaler å kalkulere med helt opptil 30 prosent fravær og forberede hjemmearbeidsplasser, så medarbeidere kan koble seg på virksomhetens nettverk gjennom en sikker forbindelse.

Analyseselskapet påpeker videre at virksomhetene bør utpeke en virus-ansvarlig som skal overvåke og vurdere trusselen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.