IT-sjefer stresser over sikkerheten

IT-sjefer er mer stresset over sikkerheten i bedriften enn over store, personlige begivenheter, hevder undersøkelse.

IT-sjefer er mer stresset over sikkerheten i bedriften enn over store, personlige begivenheter, hevder undersøkelse.

Svikter sikkerheten kan jobben stå på spill. Det svarer syv av ti europeiske IT-sjefer i en undersøkelse utført av analyseselskapet Dynamic Markets, på oppdrag fra sikkerhetsselskapet Websense, melder Computerworld.dk.

Og for en god del av IT-sjefene er uro over sikkerhet mer stressende enn man skulle tro. Rundt 20 prosent oppgir at sikkerhetsansvaret faktisk er mer stressende enn å begynne i ny jobb, flytte, bli gift eller bli skilt.

Det er likevel mange som ikke er stresset nok, mener Websense. Nesten nitti prosent mener nemlig at sikkerheten i selskapet egentlig er god.

Websense hevder på sin side at syv av ti mangler tilstrekkelige sikkerhetsforanstaltninger mot det de kaller syv av de mest vanlige truslene mot sikkerheten på Internett.

Websense nevner manglende evne til å spore opp interne forsøk på å få adgang til informasjon en ansatt ikke burde ha adgang til, evne til å blokkere phishing - for eksempel ved at en bruker lures til å gi fra seg adgangskoder til et falsk innloggingsvindu, og at flere ikke kan hindre spionprogramvare i å sende ut sensitive opplysninger.

De fleste har nå fått seg brannmur og antivirusløsning.

500 IT-sjefer i hele Europa har ifølge Websense deltatt i undersøkelsen.

Det er liten tvil om at mange selskaper kan gjøre mer med sikkerheten. Men det bør bemerkes at slike statistikker ofte ser verre ut enn de er, fordi et selskap som feiler delvis på bare ett av syv kriterier sikkerhetsselskapene har satt opp, kan telles som utilstrekkelig sikret. Det trenger ikke nødvendigvis være blant de mest alvorlige problemene, og selskapet kan være svært gode på de seks andre områdene.

Det bør dermed tas med en liten klype salt når Websense hevder at seks av ti it-sjefer sover bedre enn de burde, med en falsk følelse av trygghet.

Til toppen