IT-slakt på Oslo Børs

Totalindeksen falt i dag nesten tre prosent, og IT-indeksen var igjen den svakeste sektoren med en nedgang på nesten syv prosent. Internettkonsulentene sliter i Sverige, og særlig Icon Medialab som er ned nesten 40 prosent i dagens handel.

IT-indeksen ble regelrett slaktet på Oslo Børs i dag med en nedgang på 6,9 prosent. Blant taperne var Opticom ASA, InFocus, SuperOffice ASA, Itera ASA, Eltek ASA, og Tandberg ASA, alle sammen med en nedgang på mer enn fem prosent.

Likevel er dette bare peanuts sammenlignet med "katastrofen" Icon Medialab AB som i dag har falt nesten 40 prosent etter at de kom med resultatvarsel.

Årsaken til "mannefallet" på Oslo Børs skyldes sannsynligvis resultatvarselet til Microsoft i går kveld norsk tid. Tidligere i måneden var det mange resultatvarsler fra PC-produsenter, men nå ser det ut til at også programvareprodusenter kommer på banen med nedjusteringer av forventede resultater.

Merkantildata ASAsluttet i dag på den laveste kursnoteringen siden april 1998 med kursnoteringen på 35,8 kroner. Fortsatt er mange avventende til IT-lokomotivet på Oslo Børs, og en analytiker sier til digitoday.no at det neppe vil bli kursoppgang før det kommer positive meldinger som beviser at selskapet igjen er på riktig kurs.


Dagens vinnerliste er naturligvis forholdvis kort. Kun 30 av 254 selskaper er opp i dagens handel. Customax AS er i dag på vinnerlisten etter at den de siste dagene har falt kraftig i kurs. EverCom Network ASA er det eneste andre IT-selskapet som figurerer på vinnerlisten.

Til toppen