IT-smurt oppgang på Oslo Børs

Ikke uventet fulgte Oslo Børs den historiske oppgangen på Nasdaq i går. Men etterhvert som investorene antok en negativ åpning på Nasdaq, falt Oslo Børs utover dagen og sluttet marginalt i pluss.

Ikke uventet fulgte Oslo Børs den historiske oppgangen på Nasdaq i går. Men etterhvert som investorene antok en negativ åpning på Nasdaq, falt Oslo Børs utover dagen og sluttet marginalt i pluss.

Det er Nasdaq som styrer utviklingen her hjemme. Nasdaq steg formidable 10,5 prosent i går, men entusiasmen på Oslo Børs avtok utover dagen. Etter en "flying start" rett etter åpning da totalindeksen var opp mer enn 30 poeng til 1354 poeng, noe som tilsvarer 2,3 prosent, falt totalindeksen markant utover dagen til dagens laveste notering på 1331 poeng. Da Nasdaq åpnet klokken 15.30 norsk tid, viste totalindeksen en marginal oppgang, men tok seg opp etter åpning på Wall Street. Totalindeksen sluttet på 1338 poeng, en oppgang på en prosent.

Det var IT-aksjene som bidro til den kraftige oppgangen og dette preger følgelig vinnerlisten. IT-indeksen steg 3,5 prosent uten at dette kan forklares ut fra selskapsspesifikke nyheter. Øverst troner Tandberg ASA med en oppgang på over 12 prosent. Aksjen hadde forut falt mye. I forrige uke var aksjen omsatt på 120 kroner, mens den i går var helt nede på 90 kroner. I dag fikk aksjen en rekyl opp og sluttet på 104,5. Tandberg Data ASA og Tandberg Television ASA viste mindre spenstige takter og steg henholdsvis fire og en prosent.


Telenor ASA klarte i dag å karre seg over 40 tallet. Aksjen sluttet på 40,4 kroner, en oppgang på nesten seks prosent. Aksjeomsetningen er fortsatt meget høy med hele 8,2 millioner aksjer omsatt. I skrivende stund er aksjen omsatt på nøyaktig den samme kursen på Nasdaq, noe som indikerer at det er Norge som er i førersetet når det gjelder kursen. Dette skyldes volumet på aksjeomsetningen som er betydelig høyere i Norge enn i USA.
Eltek ASA fikk også en pen rekyl opp i dag på nesten 6 prosent. Forut for dette har aksjen falt, noe som trolig skyldes at aksjen ble tatt ut av modellporteføljen til et meglerhus.

StepStone steg 12 prosent uten at det har kommet nyheter fra selskapet.


På vinnerlisten finner vi også Infocus med en oppgang på ti prosent, Intellinet ASA med 9 prosent og Scandinavia Online AS med fire prosent.

I dag fikk vi ytterligere indikasjoner på konsolideringen innen internett-bransjen. Franske Wanadoo kjøper opp britiske Freeserve, et oppkjøp som tilsvarer 21 milliarder kroner. I samme anledning nevner vi at Deutsche Telekom bød over 80 milliarder på Freeserve i vår.

Til toppen