IT-smurt oppgang

IT-aksjene bidro til en en markert oppgang på Oslo Børs i dag. Likevel var det et par ASP-selskaper som ble solgt ned av frykt for emisjon er på lave kurser.

IT-indeksen steg 2,9 prosent og bidro vesentlig til at totalindeksen steg nesten en prosent til 1380 poeng. DT-indeksen steg 2 prosent.

Frykt for emisjoner på lave nivåer bidro til at Customax ASA (CMX) og Intellinet ASA (INT) falt markert på Oslo Børs i dag. Begge selskapene har nå meget slunkne kontantkasser, og det fryktes at selskapene må emittere penger på meget lave kursnivåer. Dette kan vanne ut eksisterende aksjonærer, og investorer styrer unna aksjen.
Ellers på taperlisten var det få IT-aksjer.


Det var på vinnerlisten at IT-aksjene dominerte. På vinnerlisten i dag finner vi blant annet videokonferanseselskapet Tandberg ASA (TAA) med en oppgang på 9 prosent. Årsaken til oppgangen skyldes knallsterke resultater i går, noe som har ført til flere oppgraderinger fra analytikerne. Aksjer for enn 300 millioner kroner skiftet eiere i Tandberg i dag. Blant vinnerne finner vi også Infocus Corporation (IFC), iGroup ASA (IGR), Tandberg Television ASA (TAT) som alle steg mer enn 5 prosent.

Senere i kveld klokka 20.15 avgjøres signalrenten i USA og dette vil påvirke sterkt utviklingen på Oslo Børs i morgen.

Til toppen