IT-streik kan lamme Statoil

EL & IT frykter for digitalt streikebryteri i Logica.

IT-streik kan lamme Statoil
(Bilde: Terje S. Knudsen)

EL & IT frykter for digitalt streikebryteri i Logica.

IT-tjenesteselskapet Logica Norge blir rammet av streik hvis ikke selskapet underskriver en tariffavtale innen 6. mars. Det melder El & IT-forbundet.

Det har vært brudd i meklingene mellom Logicas avdeling Oil & Gas og forbundet i over én uke.

- Det er ingen avklaring eller endring av status. Streik er varslet fra lørdag, opplyser forhandlingsleder i El & IT Jan Olav Andersen til digi.no.

Hvis det ikke oppnås enighet innen den tid tar forbundet ut 66 ansatte i streik.

Statoil kan i så fall bli hardt rammet. De ansatte medlemmene som EL & IT har blinket ut jobber nemlig stort sett på helpdesken til selskapet.

Helpdesken er døgnåpen, fordelt på tre skift.

Når Statoil-ansatte har spørsmål innen IT, finans, kommunikasjon eller personalspørsmål, ringer de til Logica for å få svar eller hjelp. Denne funksjonen er avgjørende for oljeselskapet, opplyses det i forbundets medlemsblad Nettverk.

Frykter digitalt streikebryteri

Statoils helpdesk er delt i to, med en avdeling i Stavanger og en i Wales. Dersom det blir streik i Norge kan det ifølge forbundet hende at norske telefoner omdirigeres til utlandet.

Det blir i så fall en slags streikebryteri, mener El & IT, som de ikke vil finne seg i.

- Vi vil på ingen måte godta denne typen digitalt streikebryteri. Forbundet har kontaktet sitt søsterforbund i England for å unnga en slik situasjon, fastslår Andersen på forbundets nettsider.

Daglig leder Jørgen Espeland i Logica Oil & Gas sier til LO Aktuelt at de jobber for å få til en god løsning for alle parter. Utover dette ønsker han ikke å kommentere saken.

    Les også:

Til toppen