IT-studenter får betalt for å spille

Finaleplass i den internasjonale spillkonkurransen «Dare to be Digital».

IT-studentene skal utvikle en prototype på spillet «Break a leg».
IT-studentene skal utvikle en prototype på spillet «Break a leg».

Finaleplass i den internasjonale spillkonkurransen «Dare to be Digital».

En studentgruppe fra NITH har fått finaleplass i den internasjonale spillkonkurransen «Dare to be Digital». De får dermed betalt for å delta i finaleukene i Skottland i sommer.

Finalen pågår i 10 uker og gruppen vil i den tiden utvikle en prototype på spillet «Break a leg». For dette får de 1700 euro i stipend, 1000 euro i reisepenger, gratis kost og losji og et eget utviklingsstipend.

– Dette er tidenes sommerjobb, sier teamleder Bjørnar Herstad.

Det var Herstad som først sendte inn sitt spillkonsept til konkurransen og endte blant de 15 bidragene som ble stemt videre av publikum og dommere. Han dannet da et lag på fem studenter som søkte på jobben om å utvikle konseptet. De har vært på intervju i Liverpool, og i dag ble det offentliggjort at de fikk jobben, i skarp konkurranse med flere internasjonale lag.

Laget har kompetanse på spilldesign, spillprogrammering og grafikk og består av NITH-studentene Bjørnar Herstad, Marius Brendmoe, Martin Brenden og Lars Erik Coward Eek. I tillegg bidrar Karin Hägstrøm fra Högskolan i Skövde, en av Sveriges ledende høgskoler innen spill.

«Dare to be digital» er en internasjonal talentkonkurranse for studenter som arrangeres på The University of Abertay Dundee fra juni til august i år. Studentgruppene skal i løpet av 10 uker utvikle prototypen på et videospill, og de får daglig support og ukentlige forelesninger fra spillspesialister i industrien. På Edinburgh Interactive Festival i august blir alle prototypene vist fram på et talentshow, der publikum og spillindustrien stemmer fram vinnerne.

Ole Herbjørnsen, programansvarlig for Spilldesign ved NITH og Lead designer i Funcom, er opptatt av at studentene får praktisk erfaring mens de studerer. – Det er hyggelig å se at dette gir resultater. Vi er veldig stolte av Bjørnar og hans team, sier Herbjørnsen.

Herstads spillkonsept og NITH-teamet er det eneste bidraget fra Skandinavia som gikk til finalen.

– Når studentgrupper fra NITH gjør det så bra i internasjonale konkurranser som «Imagine Cup» og «Dare to be digital», er de med på å befeste vår posisjon som ledende høgskole innen spillutdanning i Norge, sier Herbjørnsen.

Herstad går andre klasse på spilldesign ved NITH og har også gått videre i studentkonkurransen Imagine Cup, sammen med Marius Brendmoe. Han vil ikke spekulere i hva som vil skje hvis de også går til finalen i Imagine Cup. – Den utfordringen tar vi hvis den kommer, men det er klart at for oss er dette stort ettersom vi får betalt for å utvikle mitt eget konsept til et fullverdig spill og får slippe det på Xbox etter sommeren, sier Herstad.

Til toppen