IT-studenter får jobb raskt

NæringsAkademiets ettårige IT-utdanning er fortsatt attraktiv for en del arbeidsgivere. Åtte av ti studenter var i jobb kort tid etter eksamen, viser en undersøkelse skolen har foretatt sammen med MMI.

NæringsAkademiets ettårige IT-utdanning er fortsatt attraktiv for en del arbeidsgivere. Åtte av ti studenter var i jobb kort tid etter eksamen, viser en undersøkelse skolen har foretatt sammen med MMI.

Selvom det er tøffere marked for IT-ansatte for tiden og 1.200 har måttet bytte jobb det siste halve året, er det fremdeles mange IT-ferskinger som ikke sliter med å få jobb.

NæringsAkademiet har foretatt en jobbundersøkelse i samarbeid med MMI, der det kom frem at en av fem studenter har jobb før studiet er avsluttet.

Undersøkelsen viser at 62 prosent av IT-studentene var i jobb før studiet var avsluttet eller var i jobb under studiet. 83 prosent var i jobb kort tid etter eksamen og 94 prosent var i jobb etter fem måneder. De resterende seks prosent studerte videre.

Ifølge NæringsAkademiet viser undersøkelsen at 64 prosent fikk en årslønn på mellom 250.000 og 350.000 kroner.

Ikke overraskende er det Oslo og IT-studiene som tipper lønnsstatistikken etter endt studium hos NæringsAkademiet. På topp ligger studiet i nettverksadministrasjon, der hele 78 prosent av studentene fikk en startlønn på mellom 250.000 og 350.000 kroner, opplyser skolen i en pressemelding.

Disse tallene er basert på elever som avsluttet sin eksamen i fjor vår. De som ble ferdige sist vår, er det for tidlig å si noe om ennå. NæringsAkademiet foretar en undersøkelse blant sine avgangselever en gang i året.

Studentene har fått jobb i følgende yrkesgrupper: IT-support, nettverksadministrasjon, programmering, IT-teknisk og internettrelatert drift og programmering.

Markedssjef Cecilie Lyse i NæringsAkademiet mener det er flere grunner til den gode responsen fra arbeidsmarkedet. NæringsAkademiet er også opptatt av å hjelpe studentene i jobbsøkerprosessen, og arrangerer både karrièredager og jobbsøkertrening.

- Vårt mål er at våre studenter skal være handlingsdyktige fra første arbeidsdag, og vi ser at arbeidsgiverne setter pris på dette. Studiene er meget praktiske i sin gjennomføring og vi kobler inn ledende bedrifter på alle studieretninger, slik at vi vet at studentene lærer det de skal med tanke på det fremtidige behovet i arbeidsmarkedet, sier hun i pressemeldingen.

Den Polytekniske Høgskolen har heller ikke foretatt noen undersøkelse blant vårens avgangselever ennå, men vil ha sine tall klare i oktober.


Til toppen