KARRIERE

IT-studenter til semifinale i prestisjecup

Norsk suksess med 3D-spill i verdens største IT-konkurranse.

Spente semifinalister: Foran til høyre Bjørnar Herstad, foran t.v. Stig Rune Skansgård, bak t.v. Michael Iversen, bak t.h. Marius Brendmoe.
Spente semifinalister: Foran til høyre Bjørnar Herstad, foran t.v. Stig Rune Skansgård, bak t.v. Michael Iversen, bak t.h. Marius Brendmoe.
27. mars 2009 - 08:48

Microsofts Imagine Cup er verdens største konkurranse for IT-studenter. I år deltar over 200.000 studenter fra over 100 land.

Norske studenter har tidligere utmerket seg med gode plasseringer, og denne gangen har to grupper fra NITH kommet videre i kategorien for spillutvikling.

Hvert år velger Imagine Cup ut et tema for konkurransene, basert på noen av verdens største utfordringer. Årets tema er FNs tusenårsmål.

Erfarne cupdeltakere

Det er andre gangen studentene Bjørnar Herstad, Stig Rune Skansgård, Hanne Lien og Geir Hilmersen kommer til semifinalen i Imagine Cup. I fjor var de blant topp 20 av 600 lag. Nå har de fire delt seg for å dra med seg flere nye studenter.

- Jeg sto opp klokka ett natt til fredag for å sjekke resultatet og det kilte veldig i magen da jeg så at gruppen vår sto øverst på listen, sier prosjektleder Bjørnar Herstad i en kommentar.

Sammen med Marius Brendmoe og Stig Rune Skansgård som programmerere og Michael Iversen som 3D-artist, har han laget et eventyrspill i 3D kalt «Stand up SpeakOut».

Skjermbilde fra spillet «Stand up SpeakOut»
Skjermbilde fra spillet «Stand up SpeakOut»

Handlingen er lagt til Zambia, der en liten gutt skal finne en savnet student sammen med sin bestefar. På veien møter de mange utfordringer, blant annet blir bestefaren kidnappet. Gutten må derfor fortsette letingen alene, og bestemmer seg for å hjelpe den fattige befolkningen med ulike oppdrag underveis.

- Vi jobber med en veldig spennende feature som vil gi spillet et stort løft til neste levering, fortsetter Herstad som ikke ønsker å røpe mer enn at spillet berører veldig avansert AI (kunstig intelligens) og gameplay.

Det andre laget fra NITH som snuser på en plass i semifinalen består av Hanne Lien som designer, Anders Svendal og Martin Brenden som programmerere og Geir Hilmeersen som tekstforfatter.

Sammen har de produsert spillet «Imagine Us», også det et tredimensjonalt spill. Hovedpersonen Ben blir i spillet sendt til en fattig landsby for å hjelpe til med å bygge deres første skole.

- Vi har valgt å fokusere på temaene sult, fattigdom og utdannelse. Vi vil vise hvorfor FNs tusenårsmål er så vanskelige å gjennomføre i praksis, sier Hanne Lien og tilføyer at situasjonene Ben må hanskes med dessverre er helt reelle i forhold til situasjonen i mange u-land i dag.

Studentene jobber nå på spreng for å gjøre klar spillene til neste innlevering den 20 mai. I juni vil de få beskjed om de kommer videre til finalen som arrangeres i Kairo fra 3. til 9. juli.

Også studentlaget bak spillet «Imagine Us» snuser på en plass i semifinalen.
Også studentlaget bak spillet «Imagine Us» snuser på en plass i semifinalen.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.