KARRIERE

IT-studenter vil ha trygge arbeidsplasser

IT-studenter vil ha balanse mellom fritid og karriere, og foretrekker det offentlige.

24. mai 2007 - 07:55

Den årlige undersøkelsen gjennomført av Universum Communications mot studenter på norske universiteter og høyskoler, avdekker at IT-studentene foretrekker trygge og offentlige arbeidsplasser som sin framtidige arbeidsplass. I årets undersøkelse var det 401 respondenter.

Mens økonomistudentene tydelig satser på karriere og utviklingsmuligheter, preges IT-studentenes valg av et ønske om balanse mellom fritid og karriere.

De tradisjonelle IT-bedriftene møter dessuten konkurranse av offentlige bedrifter som ikke har IT som sin kjernevirksomhet.

Den mest attraktive IT-arbeidsplassen ble i år som i fjor Microsoft, etterfulgt av Opera Software, Statoil, IBM, Nokia, Sun Microsoystems, Hydro, Ericsson og Telenor.

Men IT-studentene trekkes nå åpenbart mot de trygge og offentlige arbeidsplassene. Mange offentlige virksomheter kan ha svært store IT-avdelingen selv om de har en helt annen kjernevirksomhet, som for eksempel Forsvaret som har over 1100 ansatte i IT-avdelingen.

Av de 30 mest attraktive arbeidsplassene etter IT-studentenes syn, ble Forsvarets Forskningsinstitutt ranket som nummer 15, Skattedirektoratet på nummer 21, Kongsberg Gruppen som nummer 22, Rolls Royce som nummer 23 og Det Norske Veritas som nummer 24.

Disse var mer foretrukne arbeidsplasser enn EDB Business Partner som nå skal ha 250 nye IT-hoder på plass. EDB havnet på 25. plass, etterfulgt av Innovasjon Norge på 26. plass.

– Vi ser at offentlige bedrifter som Skattedirektoratet nå er skikkelig på hugget for å kapre IT-studenter til sin IT-avdeling, sier rådgiver Carlo Duraturo i Universum til digi.no.

Skattedirektoratet har vært svært aktive på rekrutteringsdager ved IT-universiteteter og høyskoler.

Duraturo forteller at Skattedirektoratet også har satt i gang et nytt traineeprogram og profilert dette godt blant studentene.

I tillegg har de produsert en ny film som de viser ute blant studentene. Filmen skal få frem at Skattedirektoratet er innovativt, og mindre traust og kjedelig. I filmen går det tydelig fram at et av godene er nettopp «balanse mellom privatliv og karriere».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.