BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT svakt opp på amerikansk rentenedgang

Fall i det amerikanske rentenivået førte til at IT-indeksen spratt opp umiddelbart etter børsens åpning, for så å falle jevnt utover dagen i takt med en fallende amerikansk dollar.

Eirik Flaa
17. sep. 1997 - 19:15

Oslo Børs åpnet som en rakett i dag etter at det ble kjent at det amerikanske rentenivået falt. Også IT-aksjene fulgte med, og indeksen brøt i formiddagstidene gjennom 1200 poeng-grensen igjen. Fall i amerikanske dollar utover dagen dempet imidlertid entusiasmen og IT-indeksen endte for dagen som helhet opp i underkant av fem poeng til 1195,25. Utviklingen i IT-aksjene fulgte i stor grad utviklingen på børsen generelt, noe som i det siste bare unntaksvis har vært tilfelle.

- Nyheter om renteutviklingen er så fundamentalt at det drar med seg alle selskapene. Til og med de mindre IT-selskapene var med på oppgangen i dag morges, sier en analytiker til digi.no.

På Oslo Børs' vinnerliste var det få IT-selskaper blant toppene i dag. Selskap som vanligvis beveger seg mye, forholdt seg relativt rolig, og de tre IT-selskapene med den beste kursutviklingen var faktisk ASK, Merkantildata og ARK. Merkantildata endte med å tangere toppnoteringen på 192 kroner, noe som tilsier en økning på fire kroner eller drøyt to prosent i løpet av dagen. Dagens vinner ble ASK som i løpet av dagen steg med 2,4 prosent til ny kurs 173. ARK-kursen steg med 2,1 prosent til 74 kroner.

På taperlisten finner vi igjen Visma som har falt kraftig siden den nye toppnoteringen på seks kroner i forrige uke. Aksjen endte ned 30 øre, til ny kurs 4,90.

Også Opticom var på nedtur i dag med et fem-kroners fall til ny kurs 170. Om nedgangen skyldes den negative oppmerksomheten rundt den påståtte kursmanipulasjonen er imidlertid usikkert.

- Jeg tror markedet tok høyde for disse ryktene da de kom på mandag. Dagens utslag skyldes nok andre forhold, sier analytikeren til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.