IT-systemet ved danske sykehus krasjet. Da ble operasjoner avlyst og pasienter sendt hjem

– Det som ikke skal skje, det har skjedd.

Det sentrale IT-systemet gikk i stå. Nå vil region Midtjylland se nærmere på arkitekturen. Illustrasjonsfoto.
Det sentrale IT-systemet gikk i stå. Nå vil region Midtjylland se nærmere på arkitekturen. Illustrasjonsfoto. (Bilde: Colourbox)

– Det som ikke skal skje, det har skjedd.

Alle sykehusene i region Midtjylland kjører på en felles infrastruktur. Da plattformen krasjet denne uken fikk det betydelige konsekvenser.

Problemene har over flere dager vært så alvorlige at planlagte operasjoner er blitt avlyst og pasienter sendt hjem uten behandling, melder Computerworld.dk.

Heldigvis skal datahavariet ikke ha medført noen umiddelbar fare for liv og helse.

Feilslått replikering

Årsaken til driftsproblemene er identifisert til det sentrale lagringssystemet. En datareplikering førte til overbelastning.

– 55 prosent av alle regionens datamaskiner benytter plattformen, så nedetiden har hatt en betydelig konsekvens. Faktisk har også brukere som ikke benytter plattformen også hatt problemer. Det som ikke skal skje, det har skjedd, sier IT-direktør Claus Kofoed i helseregionen til avisen.

Det som ikke skal skje, det har skjedd

Hendelsen blir nå undersøkt for å se hva de kan gjøre for å unngå flere problemer i fremtiden. Region Midtjylland skal blant annet vurdere om det er nødvendig å foreta endringer i arkitekturen.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen