KARRIERE

IT-topp går av

Inmeta Crayon-sjefen gir seg etter uenighet.

Jarl Øverby gir seg etter seks år som toppsjef i Inmeta Crayon. Årsaken skal være uenighet om veksttakten til selskapet.
Jarl Øverby gir seg etter seks år som toppsjef i Inmeta Crayon. Årsaken skal være uenighet om veksttakten til selskapet. Bilde: Inmeta
5. mars 2013 - 10:15

– Det stemmer at jeg gikk av i går. Jeg har vært konsernsjef i over 6 år, og tiden var nå kommet for et veiskille, skriver Jarl Øverby i en e-post til digi.no. Han bekrefter dermed at han går av som sjef for det norskbaserte IT-selskapet. Etter hva digi.no erfarer ble dette kommunisert til de ansatte mandag.

Øverby skal ha sluttet etter uenighet med styret. Ikke om strategien, men om veksttakten:

– Jeg har ønsket en fase med konsolidering etter to internasjonale oppkjøp (Danmark og England) og etablering av kontor i Frankrike og Dubai det siste året, skriver Øverby i en e-post til digi.no. Blant annet kjøpte Crayon Inmeta et selskap i Storbritannia tidligere i februar.

Selskapet har også figurert i digi.no sine spalter i forbindelse med konkursen i NSA, som ble reddet av Crayon høsten i fjor, for så å gå konkurs igjen i vinter.

– Det har vært en solid reise fra de første 20 ansatte i 2006. Gjennom oppkjøp og organisk vekst er det etablert en sterk industriell lisens- og konsulentaktør med solid finansiell plattform for videre vekst. Konsernet er godt etablert i åtte land med ca 600 ansatte. Det strategiske målbildet er det stor enighet om, skriver den avgåtte konsernsjefen til digi.no og fortsetter:

– Inmeta Crayon er et flott selskap og jeg har meget gode minner. Det er dyktige mennesker i selskapet, og jeg har tro på at Norvestor og ansatte løfter fundamentet videre.

Selskapet er eid av private equity-selskapet Norvestor og de ansatte etter at selskapet ble tatt av børs. Det har ikke lyktes digi.no å få kontakt med styreleder Henning Lund for å høre styrets versjon eller hvem som er aktuell for å ta over lederjobben.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.