JUSS OG SAMFUNN

IT-utsettelse har kostet Forsvaret dyrt

Utsettelsene av det gigantiske Golf IT-prosjekt har kostet Forsvaret dyrt, viser det seg.

5. jan. 2006 - 08:55

100 ansatte i Forsvaret har i ett år ventet på hva som skal skje med IT-programmet Golf. Ventetiden har kostet 100 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen har fått fatt i en rapport fra Cap Gemini som Forsvaret har hemmeligstemplet. Ifølge rapporten har IT-programmet på det nærmeste stått stille siden høsten 2004. Cap Gemini er også kritisk til hva Forsvaret har fått ut av programmet, som skal sørge for bedre styring av personell, materiell og økonomi.

digi.no skrev i går at en avklaring først kommer "tidlig i år". Da skal Stortinget ta stilling til en rapport som Forsvaret har skrevet om hvordan Golf-prosjektet kan bli billigere. For å spare penger dropper Forsvaret planen om å bytte ut alt med et felles SAP-system.

    Les også:

Brigader Jon Rikter-Svendsen som leder program Golf, sier til Dagens Næringsliv at han i over ett år har ventet på en politisk beslutning om programmet skal videreføres.

- Det er klart at jo lenger vi venter, jo høyere blir de såkalte tomgangskostnadene, sier han.

Brigaderen vil ikke kommentere innholdet i rapporten fra konsulentselskapet. Det vil heller ikke noen i Cap Gemini gjøre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.